Daikin introduceert de vernieuwde Ururu Sarara, de eerste split-warmtepomp met koelmiddel R32

Op Batibouw 2014 presenteert DAIKIN het eerste lucht-luchtwarmtepompsysteem met koelmiddel R32 in Europa.

De vernieuwde Ururu Sarara, die eerder dit jaar al de prestigieuze Red Dot Award voor productdesign in de wacht sleepte, is uitermate energiezuinig en heeft, dankzij het gebruik van het koelmiddel R32, een lagere impact op het milieu dan ooit tevoren.

De Ururu Sarara kan niet alleen koelen en verwarmen, maar zorgt ook voor bevochtiging , ontvochtiging, luchtzuivering en ventilatie, en is daardoor een totaaloplossing voor het binnenklimaat in residentiële toepassingen. Dankzij het koelmiddel R32 behalen de systemen een SEER tot 9,54 (A+++) en een SCOP tot 5,9 (A+++). Hiermee mogen ze zich nu al de meest energiezuinige units in hun soort op de markt noemen. 

Vochtregulering is essentieel bij het creëren van een aangenaam binnenklimaat. De ontvochtigingsfunctie van de Ururu Sarara zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid wordt verlaagd, zonder de ruimtetemperatuur te beïnvloeden. Om een optimale luchtkwaliteit te garanderen, zijn alle units uitgerust met een luchtzuiveringsfilter dat microscopische stofdeeltjes absorbeert, geurtjes verwijdert en de kans op allergieën verkleint. Een automatische filterreiniging maakt het onderhoud een stuk eenvoudiger en verlaagt het energieverbruik met nog eens 25%. 

De twee-zone-bewegingssensor zorgt bovendien voor een optimale luchtverdeling en richt de luchtstroom weg van aanwezigen om elk gevoel van tocht te voorkomen. Wanneer geen aanwezigheid wordt gedetecteerd, schakelt het systeem automatisch over op de energiespaarstand. Het systeem is voorzien van een gebruiksvriendelijke draadloze bediening en kan optioneel worden aangesloten op een online besturingssysteem. 

Het gebruikte koelmiddel wordt geëvalueerd aan de hand van de volgende factoren: aardopwarmingsvermogen (GWP), energiezuinigheid en efficiënt gebruik van natuurlijke rijkdommen. R32 heeft een GWP van 675 wat maar liefst 68% lager ligt dan het GWP van 2088 van R410A. R32-producten behalen bovendien zowel in vollast als in deellast een hoger rendement. Daarnaast is R32 een enkelvoudig koelmiddel, waardoor het eenvoudiger te recycleren is. Door de toepassing van R32 als koelmiddel in de nieuwe Ururu Sarara, kunnen gebruikers nu genieten van een ongeëvenaarde energiezuinigheid, uitstekende luchtkwaliteit en hoog comfort, terwijl hun warmtepompsysteem tegelijk een lagere milieu-impact heeft. 

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zel

De Daikin warmtepomp convector: een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort

De Daikin Altherma warmtepomp convector kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen e

Daikin scoort met zwart: nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voo

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp

GRATIS Nieuwsbrief