Vloerverwarming: daarom kies je voor een ‘droog’ systeem

Vloerverwarming is een interessant verwarmingssysteem. Het heeft een hoog rendement en kan in principe overal geplaatst worden. Maar kies je nu best voor een droog of een nat systeem? En wat is trouwens het verschil tussen beide?

Droog en nat systeem: het verschil

De benamingen van deze twee types vloerverwarming hebben te maken met de plaatsing. Bij een droog systeem worden de buizen in voorgevormde isolatieplaten gelegd. Bij een nat systeem daarentegen komen de buizen in een cementvloer (chape) terecht.

De voordelen van een droog systeem

Voor welk systeem jij best kiest? Een droog systeem heeft op vele vlakken een streepje voor.

Leer meer over dit systeem. We zetten de voordelen op een rijtje.

Korte opwarmtijd

De isolatieplaten van een droog systeem zijn bedekt met aluminiumfolie en werken als warmtegeleider. De opwarmtijd van dit systeem is daardoor nóg korter dan die van een nat systeem. Bovendien zorgen de metalen onderdelen van een droog systeem voor een snelle warmteafgifte en -verspreiding.

Ideaal bij renovatie

Een droog systeem neemt in de hoogte niet meer dan zes centimeter in beslag. Dat is een groot voordeel bij renovatieprojecten met een lage opbouwhoogte, nieuwbouwwoningen met een houtskelet en/of houten vloeren.

Geschikt voor verschillende vloeren

Een droog systeem is combineerbaar met verschillende vloersoorten: van tegels tot natuursteen en zelfs parket. Bij lagere belasting kun je de vloerbedekking rechtstreeks, zonder cementvloer, aanbrengen op de plaat.

Ook voor verwarming op lage temperatuur

Door de uitstekende warmtegeleiding van een droog systeem is lagetemperatuurverwarming perfect mogelijk. Zo bespaar je op je energiefactuur, terwijl je huis toch aangenaam warm is.

Combineerbaar met een duurzame warmtebron

Een droog systeem is eenvoudig te combineren met een warmtepomp of een condensatieketel, beide erg milieuvriendelijke opties.

Ook koeling is mogelijk

Wanneer je gebruik maakt van een warmtepomp, kun je de leidingen van het droge systeem met koud water vullen. Zo koelt je vloer geleidelijk af en geniet je van verfrissing tijdens de warme zomermaanden. 

Wil je meer weten over het droog systeem? Neem contact op met een specialist en vraag je gratis brochure over vloerverwarming aan. Voor meer info: www.vasco.eu

In samenwerking met VASCO

Meer nieuws van VASCO

Flinterdunne oni nu ook Elektrisch, ontdek de Oni-EL

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco lanceert compactste elektrische radiator ooit

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco linkt verleden en toekomst met nieuwe ritmo-radiator

Heb je soms heimwee naar de look & feel van radiatoren uit grootmoeders tijd?

Warmtepompen: hoe onderhoud ik mijn ventilo-convector?

Wil je je warmtepomp inzetten om zowel te koelen als te verwarmen?

GRATIS Nieuwsbrief