Viessmann Vitovalor 300-P

Samen met Panasonic ontwikkelde Viessmann een warmtekrachtkoppelingsinstallatie die gebaseerd is op PEM-brandstofcellen. Daarmee is het bedrijf de eerste producent van klimaatoplossingen die een brandstofcelketel op de Belgische markt lanceert: de Vitovalor 300-P.

Brandstofcellen hebben een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als de bestaande WKK-oplossingen. De Vitovalor 300-P is daarom bijzonder goed geschikt om een ééngezinsnieuwbouwwoning van warmte te voorzien.

De Viessmann Vitovalor 300-P bevat twee units : de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule die bestaat uit een gascondensatieketel, buffervat en een boiler voor sanitair warm water. Overdag produceert het toestel 15 kWh elektriciteit, genoeg om de basisbehoefte van een huishouden te dekken. De geintegreerde gascondensatieketel schakelt automatisch aan als het vermogen van de brandstofcelmodule niet volstaat, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker op korte tijd veel sanitair warm water vraagt.

Tegen 2020 moet het aantal hoogrenderende warmtekrachtkoppelingsinstallaties in de Europese Unie gestegen zijn van zestien tot vijfentwintig procent. Naast de efficiënte micro-WKK met Stirlingmotor positioneert Viessmann zich met de Vitovalor 300-P als toonaangevende aanbieder van klimaatsystemen. De Vitovalor 300-P is in België beschikbaar vanaf 2016.

In samenwerking met Viessmann Belgium bvba

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

Efficiënt verwarmen: wat met je zonnepanelen in de winter?

Om onze CO2-uitstoot te beperken, moeten we voor het verwarmen van onze woningen zovee

“Het is tijd om van de berging een lage emissiezone te maken”

Viessmann zet op Batibouw duurzame verwarmingsoplossingen in de kijker

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann, één van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, gaat voor een

GRATIS Nieuwsbrief