Viessmann Vitovalor 300-P

Samen met Panasonic ontwikkelde Viessmann een warmtekrachtkoppelingsinstallatie die gebaseerd is op PEM-brandstofcellen. Daarmee is het bedrijf de eerste producent van klimaatoplossingen die een brandstofcelketel op de Belgische markt lanceert: de Vitovalor 300-P.

Brandstofcellen hebben een elektrisch rendement dat dubbel zo hoog is als de bestaande WKK-oplossingen. De Vitovalor 300-P is daarom bijzonder goed geschikt om een ééngezinsnieuwbouwwoning van warmte te voorzien.

De Viessmann Vitovalor 300-P bevat twee units : de brandstofcelmodule en de piekbelastingmodule die bestaat uit een gascondensatieketel, buffervat en een boiler voor sanitair warm water. Overdag produceert het toestel 15 kWh elektriciteit, genoeg om de basisbehoefte van een huishouden te dekken. De geintegreerde gascondensatieketel schakelt automatisch aan als het vermogen van de brandstofcelmodule niet volstaat, bijvoorbeeld wanneer de gebruiker op korte tijd veel sanitair warm water vraagt.

Tegen 2020 moet het aantal hoogrenderende warmtekrachtkoppelingsinstallaties in de Europese Unie gestegen zijn van zestien tot vijfentwintig procent. Naast de efficiënte micro-WKK met Stirlingmotor positioneert Viessmann zich met de Vitovalor 300-P als toonaangevende aanbieder van klimaatsystemen. De Vitovalor 300-P is in België beschikbaar vanaf 2016.

In samenwerking met Viessmann Belgium bvba

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann stelt op Batibouw technologie voor die zowel warmte als elektriciteit opwekt

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmin

Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of an

GRATIS Nieuwsbrief