Batibouw 2018 - 4 trends bepalen hoe we morgen met energie omgaan

Viessmann pakt op Batibouw uit met technologie die Belgische klimaatdoelstellingen haalt

België haalt zijn klimaatdoelstellingen moeilijk. Indien we onze gebouwen energiezuinig willen maken, dan moet het aantal renovaties meer dan verdubbelen tot 2050. Vooral op vlak van verwarming ligt er een grote opportuniteit voor gezinnen en bedrijven. “60 procent van de verwarmingsketels zijn oude, energieverslindende ketels”, zegt Patrick O, algemeen directeur van verwarmingsspecialist Viessmann Belgium. “Alle technologie om de klimaatdoelstellingen van 2020, 2030 en 2050 te behalen is vandaag voorhanden”. Op Batibouw, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, breekt het bedrijf een lans voor de energieoplossingen van vandaag en morgen. Dat doet het aan de hand van vier trends.

 

TREND 1: Energie die je niet verbruikt, hoef je niet op te wekken

“De goedkoopste energie, is de energie die we niet verbruiken”, stelt Patrick O, algemeen directeur van Viessmann België. Hoewel de isolatiegraad van onze woningen de laatste jaren is toegenomen, heeft nog steeds meer dan de helft van de Belgen geen muurisolatie. Achttien procent heeft geen dak- of zoldervloerisolatie en 11 procent heeft nog enkel glas. In nieuwbouwwoningen is de vraag naar warmte gehalveerd de afgelopen tien jaar omwille van verbeterde isolatie en kierdichtheid.

lees meer...

TREND 2: Streven naar een zo hoog mogelijk rendement

Wil België de klimaatdoelstellingen van 2020 en 2050 halen, dan is het noodzakelijk te streven naar een zo hoog mogelijk rendement van de technologie waarmee we ons gebouwenpark verwarmen. 

lees meer...

TREND 3: Duurzame energie

Elektrische oplossingen vormen vandaag al een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. “Zonne-energie zal ongetwijfeld een niet te negeren plaats innemen in de energiemix van morgen, zowel voor de productie van sanitair warm water als voor elektriciteit”, zegt Patrick O. Daarnaast vervullen warmtepompen een niet te onderschatten rol in de manier waarop we morgen onze woningen gaan verwarmen of koelen.

lees meer...

TREND 4: Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of andere manier met het internet verbonden. Ook producten worden met elkaar verbonden via een heus internet der dingen. “Laat woningverwarming nu net één van de gebieden bij uitstek zijn waar geconnecteerde toestellen écht een meerwaarde kunnen bieden,” zegt Patrick O.

lees meer...

In samenwerking met Viessmann Belgium bvba

Meer nieuws van Viessmann Belgium bvba

“Het is tijd om van de berging een lage emissiezone te maken”

Viessmann zet op Batibouw duurzame verwarmingsoplossingen in de kijker

De energietoekomst is duurzaam, elektrisch en geconnecteerd

Viessmann, één van de meest toonaangevende fabrikanten van verwarmingsoplossingen, gaat voor een

tado° with Viessmann slimme thermostaat is nu verkrijgbaar bij Viessmann installatiebedrijven

 Viessmann is al meer dan 100 jaar een van de toonaangevende fabrikanten van efficiënte verwarmin

Batibouw 2018 - Connectiviteit

We kunnen er niet omheen: de huidige samenleving draait op data, en allemaal zijn we op één of an

GRATIS Nieuwsbrief