Nieuwe compacte condensatieketels

De eerste generatie ecoCOMPACT werd voorgesteld in België in 2005. De belangrijkste troeven van de ecoCOMPACT zijn dat het enerzijds een zeer compacte condensatieketel is, maar anderzijds een zeer hoog warmwatercomfort biedt dankzij de ingebouwde warmwaterboiler. Omdat alle noodzakelijke accessoires in de ketel ingebouwd zijn, bespaart u plaats in de woning en tijd bij de installatie.

De ecoCOMPACT is ontwikkeld volgens dezelfde technologie als de condensatiewandketel ecoTEC plus van Vaillant, de meest verkochte condensatiewandketel in België. Deze ketel werd in 2012 vernieuwd en uitgerust met een hoogrendement circulatiepomp (die veel minder elektriciteit verbruikt dan een standaard pomp). Verder kwam er ook een elektronische regeling van het gasblok waardoor de ketel dieper moduleert en minder gas verbruikt. Het elektrisch stand-by verlies bij stilstand (niet werken van de ketel) werd verlaagd tot <2 W waardoor het verbruik van de ketel nog verder daalt. Deze optimalisatie werd eveneens doorgevoerd in de nieuwe ecoCOMPACT. De ecoCOMPACT kreeg bovendien een nieuw design en bedieningsbord. Voor de nieuwe generatie ecoCOMPACT werd beslist om af te stappen van een thermisch gelaagde boiler en een klassieke boiler met spiraal van 150 liter te gebruiken. Ook het gamma is uitgebreid, er zijn namelijk 3 modellen van de ecoCOMPACT beschikbaar: 20, 25 en 30 kW.

auroCOMPACT : de ecoCOMPACT met een zonneboiler voor sanitaire warmwater-productie op zonne-energie­

De auroCOMPACT heeft dezelfde eigenschappen als de ecoCOMPACT maar werkt voor de warmwaterproductie eerst op zonne-energie en is hierdoor nog zuiniger en milieuvriendelijker. De auroCOMPACT bevat een zonneboiler met een inhoud van 190 liter. In de zonneboiler is een spiraal ingebouwd die in verbinding staat met, naar keuze 1 tot 3 zonnepanelen van het leegloop type (drukloos). Op deze manier wordt zoveel mogelijk warm water geproduceerd via de zonnepanelen en bij onvoldoende zon wordt er verder bijverwarmd via een sanitaire warmtewisselaar in de condensatieketel. Zuinige werking en comfort gegarandeerd.

Deze ketel is de perfecte oplossing voor renovatie, maar biedt eveneens in nieuwbouw, waar er vanaf 2014 in Vlaanderen een minimum aandeel hernieuwbare energie gevraagd wordt, een zeer geschikte oplossing. De auroCOMPACT is beschikbaar in 20 en 30 kW en heeft een zonneboiler van 190 liter.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

Warmwatercomfort verzekerd met nieuwe Vaillant Elektrische Doorstromers: electronicVED en electronicVED exclusive

Vaillant vult zijn aanbod aan warmwatervoorzieningen aan met de Vaillant Elektrische Doorstromer

Nieuwe lucht/lucht-warmtepompreeks: airco en verwarming: climaVAIR: milieuvriendelijk en efficiënt koelen en verwarmen

In april lanceert Vaillant een nieuwe reeks lucht/lucht-warmtepompen: airco en verwarming: climaV

Nieuw, uitgebreider en nog milieuvriendelijker gamma aroSTOR warmtepompboilers vervangt huidige modellen

Vanaf maart vervangt Vaillant zijn warmtepompboileraanbod door een uitgebreider gamma.

Twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling: modulair systeem of alles-in-éénoplossing

Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma

GRATIS Nieuwsbrief