Duurzaam wonen binnen ieders bereik!

Om een duurzame & groene levenstijl aan te houden, moet je voldoende mogelijkheden krijgen.  Vaillant helpt hierbij door onder het Green iQ-label alle producten te verzamelen die daartoe bijdragen. Milieubewustzijn is hot dezer dagen, en wie met het milieu bezig is kom voor woonoplossingen al snel bij het green iQ-label uit. Net zoals een koppel uit aalter : Ze hebben een nieuwbouwwoning geplaatst en deze ademt door en door duurzaamheid uit. Een flexoTHERM bodem/water warmtepomp en een geoSTOR warmwaterboiler van Vaillant maken deze doorgedreven ecovriendelijke levensstijl mee mogelijk.

Groene gedachte stimuleren

Met het Green iQ-label identificeert Vaillant zijn intelligent ontworpen, toekomstgerichte technologie die het accent legt op duurzaamheid. Toestellen die dit label dragen, springen heel zuinig om met energie en combineren klimaatvriendelijke warmteproductie met intelligent, internetgestuurd systeembeheer. Ze reiken kant-en-klare oplossingen aan om milieubewustzijn in de dagelijkse leefomgeving te integreren: zoals in het groene woonconcept van Leen en Koen Wildemeersch, bijvoorbeeld.

 

Conform E20

Zelf allebei opgegroeid op het platteland, wilden Leen en Koen hun kinderen die ervaring niet onthouden. Vanuit een groene ingesteldheid wilde dit koppel bouwkundig ingenieurs hun duurzame levensstijl ook consequent doortrekken in hun woonplannen. Na overleg met architecten, resulteerde hun concept voor een duurzame, energie-efficiënte woonst in een strakke, 200 m2 grote nieuwbouwwoning in Aalter. Goed geïsoleerde ramen, muren en dak dragen ertoe bij dat de energieconsumptie van de woning geheel conform de Europese ‘Energy to zero’-doelstellingen voor 2020 (E20) is.

 

Warm aanbevolen

De kern van het concept: het verwarmingssysteem op basis van een flexoTHERM exclusive bodem/water warmtepomp met diepteboring van 125 m en een maximum van 11 kW afneembaar vermogen, in combinatie met een geoSTOR VIH RW 400 liter warmwateropslag-oplossing. Een centraal ventilatiesysteem en een fotovoltaïsch systeem vervolledigen de installatie. “De aanbeveling van een product met Green iQ-label kwam van onze installateur”, zegt Koen. “Het was ons al snel duidelijk dat dit ene product alle aspecten waar we belang aan hechten verenigde. Het is niet alleen ecologisch en efficiënt, maar zelfs als we niet thuis zijn, kunnen we het verwarmingssysteem vanop afstand controleren via een app.”

Verwarmingssysteem bedienen met app
 

Green iQ-label

Voor een warmtepomp met diepteboring gaan, was een bewuste keuze. Hoewel het een grotere investering vraagt, is het op lange termijn kostenbesparend. Bovendien is zo’n systeem onzichtbaar, geluidloos en onderhoudsvriendelijk. Het koppel was er zo sterk van overtuigd dat hun warmtepomp het Green iQ-label moest dragen, dat ze het ervoor over hadden om drie maanden te wachten op de lancering van de flexoTHERM in België. In februari 2016 konden Leen en Koen in hun nieuwe huis intrekken.

“Elke dag opnieuw zijn we gelukkig met onze keuze, omdat we zowel in ons huis als in ons verwarmingssysteem de perfecte match gevonden hebben voor ons gezinnetje”, vult Leen aan.

 

Test uw eigen Green iQ!

Weten of u uzelf als Groene Superheld mag beschouwen of veeleer in de categorie Groen Groentje, Groene Twijfelaar of Groene Boef thuishoort? Surf dan snel naar www.mygreeniQ.com en doe de test.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

Warmwatercomfort verzekerd met nieuwe Vaillant Elektrische Doorstromers: electronicVED en electronicVED exclusive

Vaillant vult zijn aanbod aan warmwatervoorzieningen aan met de Vaillant Elektrische Doorstromer

Nieuwe lucht/lucht-warmtepompreeks: airco en verwarming: climaVAIR: milieuvriendelijk en efficiënt koelen en verwarmen

In april lanceert Vaillant een nieuwe reeks lucht/lucht-warmtepompen: airco en verwarming: climaV

Nieuw, uitgebreider en nog milieuvriendelijker gamma aroSTOR warmtepompboilers vervangt huidige modellen

Vanaf maart vervangt Vaillant zijn warmtepompboileraanbod door een uitgebreider gamma.

Twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling: modulair systeem of alles-in-éénoplossing

Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma

GRATIS Nieuwsbrief