Kies vandaag nog voor energievriendelijke verwarming voor je woning!

Investeren in de juiste technieken en uitrusting levert een blijvende meerwaarde op en betaalt zichzelf snel terug. Een woning die voorbereid is op de toekomst, biedt meer wooncomfort, verbruikt minder energie en haalt later een hogere verkoopprijs. De tussenkomst van de overheid vervolledigt het financiële plaatje.

Wat kun je doen?

Lees er alles over op Start2Renovate.be

Volg het voorbeeld van Jan en Marie

‘Jan en Marie’, personages uit het Futurfantastic-voorbeeldproject dat je op Start2Renovate vindt, bouwden hun hele woning om tot een bijna-nulenergiewoning.  

Als warmtepompsysteem viel de keuze van ‘Jan en Marie’ op het Daikin Altherma-systeem. Dit bestaat uit een buitenunit, een binnenunit en warmwatertank, aangevuld met convectoren.  De buitenunit onttrekt warmte aan de lucht en geeft die via de binnenunit en de warmwatertank in inox af aan het sanitair warm water enerzijds, en de verwarming (vloerverwarming op het gelijkvloers, verwarming via ventiloconvectoren op de eerste verdieping en de zolderverdieping) anderzijds.

Hoe dat er precies uitziet en hoe dit precies werkt, legt een vertegenwoordiger van Daikin hier aan ‘Jan en Marie’ uit.

Start2Renovate!

Zeer energiezuinig renoveren? Laat het geen toekomstmuziek zijn. Naast energiezuinig na-isoleren, kan je nog heel wat andere  maatregelen treffen om – op korte termijn – je energieverbruik drastisch te verminderen en – op lange termijn – je huis 100% futureproof te maken. Begin er meteen aan, ruimte per ruimte en stap per stap. Alle nuttige info en vind je op http://www.start2renovate.be/.

In samenwerking met Start2Renovate.be

Meer nieuws van Start2Renovate.be

Leer futureproof verbouwen met Start2Renovate

De Vlaamse overheid en haar stakeholders hebben de duidelijke ambitie om tegen 2050 het volledige

Start2Renovate.be lanceert nu ook RenoTube

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna-energieneutraal zijn.

Renoveer je woning vandaag nog met HR-glas en -schrijnwerk!

Ongeveer 15% van de warmte in een woning ontsnapt via ramen en deuren.

GRATIS Nieuwsbrief