Innovatie: deze slimme gasketel vult automatisch water bij

Een te lage druk in het verwarmingssysteem, het is een veelvoorkomend issue bij gasketels. Geen paniek, meestal kun je dit snel verhelpen door water bij te vullen. Je installateur kan dit taakje van je overnemen. Of je kiest voor een ketel met automatische bijvulfunctie!

De ideale druk

Goed om te weten: de ideale druk in een verwarmingscircuit ligt tussen 1 en 2 bar. Anderhalve bar is ideaal. Dit kun je zelf controleren. De wijzer op de meterplaat moet in het groene vlak (tussen 1 en 2 bar) staan. Dan zit je goed!

Automatisch bijvullen

Is de druk te laag, dan kun je zelf water bijvullen. Tenminste, als je weet welke kraantjes je moet openzetten. Anders laat je dit best over aan een erkend installateur. Of, nog makkelijker, je kiest voor een toestel met automatische bijvulling.

Altijd op tijd

De compacte gaswandketel Calenta Ace heeft zo’n automatische waterbijvulfunctie. Daarmee blijft de waterdruk in de verwarmingskring altijd op het juiste peil. Dat scheelt wat zorgen, want je hoeft je nooit meer af te vragen wanneer en hoe je water moet bijvullen. Het bijvullen gebeurt precies wanneer dat nodig is. Handig!

Goed geïnformeerd

Hoe werkt het? De verwarmingsketel kijkt naar de gemiddelde druk en vult bij tot het juiste niveau is bereikt. De ketel geeft hierover meldingen via het bedieningspaneel, de thermostaat en een app. Moet er abnormaal veel bijgevuld worden, dan krijg je meteen het advies om de installateur te contacteren. Dan vult de ketel alleen nog maar bij als je daarvoor je toestemming geeft.

Wat bij een lek?

Moet je regelmatig bijvullen door drukverlies? Dan is de kans groot dat er een lek zit in het circuit. Schakel een erkend installateur in om na te gaan waar het lek zich bevindt. Ook in deze situatie heb je minder zorgen met de juiste ketel! Kies je voor een moderne ketel zoals de Calenta Ace, dan krijg je meteen een seintje wanneer er een te groot drukverlies is. Zo ben je er snel bij.

Bedienen vanop afstand  

De gasketel Calenta Ace heeft nog meer handige snufjes. Zo kun je via je smartphone of tablet de temperatuur regelen. Op die manier geniet je ook wanneer je onverwacht vroeg thuis bent van een snelle warmte- en warmwaterlevering. Verder kan deze ketel communiceren met slimme thermostaten, gateways, interfaces en allerlei applicaties. Hij is dus helemaal klaar voor een ‘connected’ omgeving.

Vlotte installatie & makkelijk onderhoud

De installatie van de Calenta Ace verwarmingsketel verloopt extra vlot dankzij de ophangbeugel met afneembare waterpas. Ook aan het onderhoud is gedacht. Alle componenten zijn makkelijk vanaf de voorkant bereikbaar. Zo kan je installateur efficiënter werken, wat ook voordelig is voor jou.

Ook voor meerdere circuits

De condensatieketel Calenta Ace is voorbereid voor de sturing van meerdere verwarmingskringen. Deze zuinige en stille ketel is uitermate geschikt voor installaties in grote appartementen, woningen en villa’s waar één of meerdere verwarmingscircuits nodig zijn. Je kiest tussen verschillende versies en vermogens.Ontdek hoe je 5 jaar omnium garantie krijgt op de hypermoderne Calenta Ace gaswandketel (actie loopt t.e.m. 31/12/2018).

Meer weten over deze slimme condenserende verwarmingsketel ? Neem contact op met de installateur in je buurt. Vraag alvast je gratis documentatie aan.

 

In samenwerking met Remeha NV

Meer nieuws van Remeha NV

De grote efficiëntie van warmtekrachtkoppeling

Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt om efficiënter met energie om te gaan.

Alles wat je nu wil weten over hybride producten

De discussies over het Klimaatakkoord en de rol die particulieren hebben bij het terugdringen van

Wat weet je al over de all-electric warmtepomp?

Er wordt veel gesproken over de energietransitie.

Remeha’s visie op de energietransitie: meerdere wegen naar duurzaamheid

Het Klimaatakkoord van 2015 zorgt voor een duurzamere wereld in 2050.

GRATIS Nieuwsbrief