Batibouw 2018 - Propaan en bio propaan: het slimme alternatief

In deze veranderende wereld wijzigt ook de manier waarop we met energie omgaan. Als marktleider speelt Primagaz een actieve rol in deze energie-transitie. Naast reguliere propaangas - sowieso al een stuk milieuvriendelijker dan stookolie - biedt Primagaz gezinnen en bedrijven vandaag al dé energie van de toekomst aan: het net zo veilige en gebruiksvriendelijke, maar bovendien bijzonder duurzame
bio-propaan. Een Europese première!

Wat is bio-propaan?

Bio-propaan is een duurzaam alternatief voor gewoon propaangas, veruit de veiligste, makkelijkste en sowieso al behoor- lijk milieuvriendelijke energieoplossing voor bedrijven en woningen die niet aansluitbaar zijn op het aardgasnetwerk.

Vergeleken met stookolie kent propaangas al een 19% lagere CO2-uitstoot. Bio-propaan doet nog beter en vermindert de CO2-uitstoot met 80% in vergelijking met gewone propaan. Bio-propaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen (afval- en reststoffen, hernieuwbare plantaardige oliën) en is chemisch identiek aan conventionele propaan. Hierdoor kan het probleemloos gebruikt worden in bestaande propaantanks. Er is geen enkele aanpassing nodig aan de installatie.

Een propaanoplossing voor elke woning

Propaan vormt een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing voor de in ons land zeer talrijke groep gezinnen wiens woning niet aansluitbaar is op het aardgasnetwerk. Bovendien is een propaanoplossing zeer voordelig in installatie en onderhoud.

Het Primagaz-systeem werkt voor elke woning. Klanten hebben de keuze uit een ondergrondse of bovengrondse tank. De resterende tankinhoud is raadpleegbaar via een meter op de tank of een afstandsmeter in de woning, maar het inhoudsbeheer kan ook helemaal overgelaten worden aan het geautomatiseerde Primagaz-systeem. Voor gebouwen met meerdere woningen voorziet Primagaz aparte gasmeters. En dankzij het Mijn Primagaz portaal kunnen klanten makkelijk orders plaatsen en hun gegevens beheren. De voordelige en transparante verbruiksprijs wordt bepaald door de overheid.

Bezoek Primagaz op Batibouw

Paleis 12 - Stand 12306

In samenwerking met Primagaz Belgium N.V.

Meer nieuws van Primagaz Belgium N.V.

Geen gasaansluiting? Verwarm duurzaam met (bio)propaan

‘Duurzaamheid’, een term die de laatste jaren niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Oo

5 misvattingen over propaangas

De energiekeuze is een belangrijke factor in elk bouw- of verbouwproject.

Wat na het verbod op de installatie van stookolieketels ? Propaan is een beschikbaar en betaalbaar alternatief

De Vlaamse regering besliste tijdens haar superministerraad een uitgebreide reeks maatregelen om

GRATIS Nieuwsbrief