Vakanties komen eraan! Met deze tips voor je verwarming en verwarmingsbudget zit je goed!

Gepubliceerd op 20 Juni 2019

Vertrek je straks op vakantie? Superleuk! Het wordt nóg leuker als je weet dat je thuis je verwarming op de meest efficiënte stand hebt gezet. We zetten je graag op weg met deze 4 tips.

  1. Zet ‘Verwarming afregelen’ mee in het lijstje van je vakantievoorbereiding. Neem er even je tijd voor. Zo vermijd je dat je het nog snel-snel moet doen wanneer het hele gezin al klaar staat om te vertrekken.
  2. Verlaag de keteltemperatuur of zet de ketel of thermostaat in zomerstand. Dat lijkt logisch, maar heel wat mensen vergeten dit.
  3. Zet je thermostaatkranen volledig open zodra je ketel in de zomerstand staat. Zo voorkom je dat de kranen blokkeren.
  4. Ben je langer dan een week weg? Dan kan je de boilertemperatuur verlagen. Het is namelijk overbodig om het water hoog en regelmatig te verwarmen als er niemand is om te douchen of baden. Wees hier wel voorzichtig mee. Verhoog bij terugkomst de temperatuur weer. Zo geef je bacteriën geen kans. Over het algemeen kan je de boilertemperatuur verlagen tot 60° C.

Zo, met deze tips ben je helemaal klaar voor een zorgeloze zomer. Ook hier in België kan je natuurlijk van de zon genieten. Wist je trouwens dat die zon je heel wat kan besparen? Als je je verwarmingsketel met een zonneboiler koppelt, daalt je verbruik aanzienlijk. Bereken je besparing dankzij onze bespaarsimulator.

Ontdek een voorbeeld van de combinatie van mazout met hernieuwbare energie.
En hoe werkt precies deze perfecte combinatie van mazout en zonneboiler? Ontdek het hier.

Fijne vakantie gewenst!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan