eloMENT infraroodverwarming: aangename warmte in een oogwenk

Dat eloMENT elektrische infrarood (IR-)panelen zo goed als onmiddellijk hun aangename warmte verspreiden, maakt hen ideaal als (bij)verwarming voor bijvoorbeeld de badkamer.

Snel een comfortabel warmtegevoel

Wie past voor lange opwarmtijden, vindt in de stijlvolle eloMENT IR-panelen een energiezuinige oplossing. De snelle, dynamische warmtetoevoer warmt de panelen op tot oppervlaktetemperaturen van maximaal 110°C. De achteraan sterk geïsoleerde panelen stralen de IR-warmte uit, net als een kachel. Deze straling warmt de voorwerpen in de ruimte op (en niet de lucht in de ruimte), waardoor er een comfortabeler warmtegevoel ontstaat. Daar komt bovendien weinig luchtcirculatie aan te pas, zodat de stofvervuiling sterk beperkt blijft. Perfect voor wie met stofallergie kampt. Ontdek deze infraroodpanelen en neem contact op met een installateur in je buurt voor advies.

Plaatsing van de eloMENT panelen

De eloMENT panelen bieden keuze tussen vijf verschillende formaten en vermogens. Met een diepte van 17 mm, nemen ze nauwelijks plaats in. Om voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over de ruimte te zorgen, is in kamers van meer dan 15 m² wel een combinatie van 2 à 3 panelen aangewezen. De stralingshoek van 140° vraagt idealiter om installatie direct onder het plafond of bovenaan de wand. Dat kan zowel horizontaal als verticaal.

Vlotte regeling via de thermostaat-afstandsbediening

Regeling gebeurt via de draadloze VRT 260F thermostaat-afstandsbediening, naar keuze als inbouw- of opbouwmodel. Optioneel is ook installatie van een openraamdetectie mogelijk. Systeemplanning wijst zich snel uit en met behulp van de 1,85 meter lange verbindingskabel met voorgemonteerde stekker laten de panelen zich vlot installeren.

Met de infraroodpanelen eloMENT geniet je van warmte zonder lange opwarmtijden. Ze zijn dan ook heel geschikt om te plaatsen als (bij)verwarming in een badkamer. Ontdek deze infraroodpanelen en neem contact op met een installateur in je buurt voor advies.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

aroVAIR ventilo-convectoren: de handige twee-in-één-oplossing

AroVAIR ventilo-convectoren zijn een aanrader voor woningen of kleinere bedrijfsruimtes die zowel

Lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus: milieuvriendelijk, fluisterstil en zo geplaatst

De efficiënte lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus met monobloc-technologie weet in zowat elke om

Elektrische cv-ketel eloBLOCK biedt snelle, betrouwbare warmte

Hoge nood aan onmiddellijke, tijdelijke of vooral eenvoudige warmtevoorziening?

SensoHOME en SensoCOMFORT: slimme regelmogelijkheden voor je verwarmingssysteem

Steeds slimmere verwarmingssystemen vragen om steeds slimmere regelmogelijkheden.

GRATIS Nieuwsbrief