Onzichtbare verwarming

Luchtverwarming is ideaal om je woning snel te verwarmen. Ze verspreidt een perfect gedoseerde hoeveelheid verwarmde lucht over de woonst via een kanalenstelsel van roosters en buizen. De kanalen worden nauwgezet berekend naargelang de oppervlakte van de kamer en de afstand van de verwarmingsketel, zodat ze de lucht continu en gelijkmatig kunnen verdelen. 

Een retoursysteem zuivert de afgezogen binnenlucht eerst en warmt ze meteen weer op tot de gewenste temperatuur waarna het hele proces opnieuw begint. Bovendien wordt telkens een beetje verse lucht van buiten aangevoerd en gemengd met de binnenlucht. In de keuken, de badkamer en in andere vochtige ruimten kunnen eventuele geurtjes en waterdamp rechtstreeks naar buiten worden afgevoerd. Luchtverwarming combineert dus de verwarming en de ventilatie in één centraal systeem. Dit is vooral efficiënt in goed geïsoleerde woningen. Je kan kiezen voor verwarming op aardgas, op stookolie of met een warmtepomp. In het systeem is eveneens een warmteterugwinapparaat ingebouwd. Hiermee kan 90 tot 95 procent van de reeds afgevoerde warmte worden herbruikt om te verwarmen.

Deze vorm van verwarming is een geruisloze en zo goed als onzichtbare verwarming. Ze gaat weinig of niet gepaard met beperkingen op het vlak van het interieurontwerp en de woninginrichting. De architect moet de luchtkanalen enkel wegwerken in de kelder, de kruipkelder, de vloer of in schachten naar de verdiepingen. Minikanalen bieden uitkomst om het verwarmingssysteem in kleine ruimten en zelfs in de chape te installeren. In de muur, het plafond of de vloer worden kleine designroosters geplaatst waardoor de lucht zich verplaatst. Je kijkt dus niet aan tegen radiatoren die storend kunnen zijn of niet passen bij de stijl van het interieur.

In samenwerking met Thermad-Brink

Meer nieuws van Thermad-Brink

Overal een behaaglijke temperatuur en vertrouwen op verse lucht, zonder gedoe.

Behaaglijk wonen en werken begint met een aangename leefomgeving waarin u zelf de regie hebt.  U

Gezond wonen en werken in een gebouw dat zijn waarde behoudt.

Om gezond te kunnen wonen en werken is de continue aanvoer en filering van verse lucht, afvoer va

Luchtverwarming: van minimalistisch tot industrieel

Er bestaan twee types luchtverwarming, namelijk het directe en indirecte type.

De Voordelen van luchtverwarming op een rij

Het filteren, bevochtigen of koelen van de circulerende lucht zorgt voor verse en gezonde lucht i

GRATIS Nieuwsbrief