De Voordelen van luchtverwarming op een rij

Het filteren, bevochtigen of koelen van de circulerende lucht zorgt voor verse en gezonde lucht in elke ruimte van je woning. Een goede zaak vermits de lucht in een bezette kamer slechts enkele uren optimaal blijft. Verwarmen met lucht is daarom een uitstekende keuze. 

Het filtersysteem van een luchtverwarming absorbeert tot 95 procent van het rondzwevende stof. Een elektronische filter doet het nog beter en haalt zo goed als alle stof, huisstofmijt, pollen en bacteriën uit de lucht.

Een heilzame vorm van verwarming voor mensen die last hebben van gevoelige luchtwegen en allergieën.

De luchtverwarming kan ook als een volwaardige airconditioning functioneren. Een systeem met kleppen brengt daarbij koele buitenlucht naar binnen. De lucht wordt onafgebroken geventileerd, zodat de kamers afkoelen tijdens de warme zomermaanden en er een aangename binnentemperatuur heerst zonder dat daarbij sprake is van een tochtgevoel.

Op het moment dat er enkel lucht ventileert en circuleert, schakelt het systeem automatisch terug naar een lager toerental. Zo bespaar je op een simpele manier op de energiekosten. Met een luchtbevochtiger die je aan de luchtverwarming koppelt, bereik je altijd de juiste luchtvochtigheid in huis. Zeker nuttig in de winter, wanneer de lucht meestal erg droog is wat een onbehaaglijk gevoel geeft. En overweeg je een ventilatiesysteem D? Dan kan je de luchtkanalen ervan ook gebruiken voor luchtverwarming. Goed voor een kostenbesparing én handig om later uit te breiden naar een elektronische filter, airco of luchtbevochtiger.

In samenwerking met Thermad-Brink

Meer nieuws van Thermad-Brink

Overal een behaaglijke temperatuur en vertrouwen op verse lucht, zonder gedoe.

Behaaglijk wonen en werken begint met een aangename leefomgeving waarin u zelf de regie hebt.  U

Gezond wonen en werken in een gebouw dat zijn waarde behoudt.

Om gezond te kunnen wonen en werken is de continue aanvoer en filering van verse lucht, afvoer va

Luchtverwarming: van minimalistisch tot industrieel

Er bestaan twee types luchtverwarming, namelijk het directe en indirecte type.

Onzichtbare verwarming

Luchtverwarming is ideaal om je woning snel te verwarmen.

GRATIS Nieuwsbrief