Een gasaansluiting in mijn straat?

Gasaansluiting

Ga je binnenkort verhuizen? En kies je bewust voor de voordelen van verwarmen met gas? Dan moet je nagaan of je straat over een gasaansluiting beschikt. Hoe pak je dat aan, en wat doe je als je straat niet is aangesloten op het gasnetwerk? Lees er hier meer over.

De eerste stap naar een nieuwe gasaansluiting

Zowel voor nieuwbouw als een bestaande woning kan je je aansluiten op het gasnetwerk. Maar hoe kom je te weten of je woning (of perceel) aansluitbaar is op aardgas? Check welke netbeheerder je moet contacteren. Nog niet beslist hoe je je nieuwe woning gaat verwarmen? Ontdek hier de voordelen van verwarmen op aardgas.

Controleer of jouw woonplaats aansluitbaar is op het gasnetwerk

Eenmaal je de netwerkbeheerder kent, kan je op diens website controleren of je woning of perceel aansluitbaar is op het aardgasnet. Via een link op de site selecteer je je gemeente en adres en krijg je het resultaat te lezen. Krijg je de melding dat er op jouw adres geen aansluiting aanwezig is? Neem dan contact op met de netbeheerder. Wie weet, staat de aanleg van een nieuw aardgasnet wel degelijk op de planning.

Plaatsen waar vaak geen gasaansluiting is

Het kan gebeuren dat in je nieuwe straat geen distributienetwerk voor gas aanwezig is. Deze kans is bijvoorbeeld reëel in afgelegen straten. Ga bij je stad of gemeente na in welk bestemmingsgebied je perceel gelegen is. In woongebieden of woonuitbreidingsgebieden heb je de meeste kans op gasaansluiting, terwijl landelijke gebieden minder zekerheid geven. Heb je de kans om je aan te sluiten op het gasnetwerk? Dan is dit hét moment om over te stappen naar gas.

Nieuwe energienormen vanaf 2021

Netbeheerders zijn niet langer verplicht om steden en gemeenten te voorzien van nieuwe gasaansluitingen. Dat komt omdat de Vlaamse overheid geleidelijk aan weg wil van fossiele brandstoffen. Tegelijk zal men meer inzetten op hernieuwbare energie. Je huidige gasinstallatie valt trouwens perfect te combineren met hernieuwbare energie. In welke duurzame energiebron ga jij investeren in de toekomst? Bekijk de mogelijk combinaties van aardgas en hernieuwbare energie.

De perfecte combinatie: aardgas en zonne-energie

Wil je energiezuinig verwarmen volgens de energienormen van de toekomst? De combinatie van aardgas met een zonneboiler en -collector is een efficiënte en zuinige keuze voor wie milieuvriendelijk wil verwarmen met nóg meer rendement. Zo ben je met aardgas als aanvullende energiebron altijd zeker van een huis gevuld met warmte. Interesse in de toekomstgerichte combinatie van aardgas en zonne-energie? Ontdek hoe het werkt en welke voordelen het oplevert.

Maak eenvoudig de switch naar gas

Is jouw verwarmingsketel 20 jaar of ouder? Dan loont het zeker de moeite om de switch te maken naar een nieuwe gascondensatieketel. Op de koop toe is de gasketel de meest betaalbare manier van verwarmen. Wist je dat aardgas de laagste jaarkost heeft voor centrale verwarming ten opzichte van andere brandstoffen? Bekijk hier het prijsverschil tussen gas en andere brandstoffen.  

De gascondensatieketel: laag verbruik en hoog rendement

In 2020 is de condensatieketel de norm geworden in België. Dit type cv-ketel heeft een laag verbruik dankzij een waanzinnig hoog rendement: van 100 tot 110%. Hoe dat kan? De condensatieketel hergebruikt een deel van de opgewekte warme gassen om het water voor te verwarmen. Er gaat dus geen energie verloren. De gascondensatieketel neemt bovendien erg weinig plaats in. Heb je je keuze voor gas gemaakt en wil je overgaan tot installatie? Vind hier een erkend installateur in je buurt.Verhuis je binnenkort naar een nieuwe stek? Controleer dan zeker of je woonplaats aansluitbaar is op gas. Is je oude gasketel aan vervanging toe? Vraag je vervangpremie aan en verdien 500 euro terug bij aankoop van een nieuw toestel. Vraag je gratis brochure aan en bekijk hoe je in 1-2-3 overstapt op gas. Graag meer informatie? Neem een kijkje op gas.be of contacteer hen online.

In samenwerking met Bouwinfo.be

ONTVANG GRATIS DOCUMENTATIE

GRATIS Nieuwsbrief