Warmtepomp voor renovatie? Deze vier soorten zijn geschikt.

11/04/2024

Wie aan nieuwbouw denkt, denkt automatisch aan een warmtepomp. Maar wist je dat ook voor bestaande woningen en renovaties een warmtepomp een verstandige, toekomstgerichte keuze is? Er is er eentje voor elke situatie en elk budget! Geen idee welke warmtepomp je moet kiezen? Ontdek de vier populairste en betaalbare warmtepompen, en vergemakkelijk zo je keuze. 

Populaire, budgetvriendelijke warmtepompen

Wil je je traditionele verwarmingstoestel op gas, stookolie of elektriciteit inruilen voor een duurzaam alternatief? Wat dacht je van een warmtepomp? Ook bij renovaties is een energiezuinige verwarmingsinstallatie mogelijk, helemaal afgestemd op jouw situatie en budget. Welke soorten warmtepompen komen in aanmerking? We gaan er wat dieper op in.

Warmtepompboilers

Met een warmtepompboiler kun je je sanitair water verwarmen. Het is het goedkoopste toestel op hernieuwbare energie, dat bovendien in bijna elke woning past. Met een kleine investering kun je dus al makkelijk naar hernieuwbare energie overstappen. Bovendien zijn de premies hiervoor hoger dan ooit. Waarom wachten? Ontdek meer over warmtepompboilers.

Lucht/lucht-warmtepompen of aircoheaters

Met een lucht/lucht-warmtepomp kun je je woning makkelijk verwarmen én koelen. Het toestel haalt zijn energie uit de lucht en geeft dan warme of koele lucht af aan je woning. In de winter kan je hiermee zo’n 33 % op je stookkosten besparen. Bovendien zijn er voor dit type warmtepomp geen ingrijpende aanpassingswerken nodig en zijn de plaatsingskosten laag. Ontdek meer over lucht/lucht-warmtepompen.

Hybride warmtepompen

Is je bestaande woning (nog) niet voldoende geïsoleerd, maar ben je dat op lange termijn wel van plan? Dan is een lucht/water-warmtepomp, waarbij je je bestaande cv-ketel als ondersteuning inzet een goed idee. Ontdek meer over de hybride oplossingen.

Lucht/water-warmtepompen

Wil je volledig voor hernieuwbare energie gaan? Ga dan voor een all-electric lucht/water-warmtepomp. De energie die uit de lucht wordt gehaald, wordt gebruikt om het water van je verwarming en sanitair te verwarmen. Hiermee kies je volop voor de toekomst en voor het hoogste rendement, op voorwaarde dat je woning goed geïsoleerd is zodat je verwarmingssysteem op lage temperatuur kan werken. Ontdek meer over lucht/water-warmtepompen.

Kom op de WarmtePompWijzer-website van Atlantic, meer te weten over de toepassingenwerkingrichtprijzenpremies van deze vier soorten warmtepompen.

De geschikte warmtepomp voor jou: doe de test

Welke warmtepomp past het best bij jou? Ontdek het via de warmtepomptest. Doe de test op basis van jouw situatie en behoeften en krijg een voorstel op maat van je antwoorden. Of doe de test op basis van je beschikbaar budget en krijg een voorstel op basis van je financiële mogelijkheden.

Graag nog meer weten over warmtepompen? Vraag hier je gratis Warmtepompwijzer e-book aan en ontdek wat een Atlantic warmtepomp voor jou, je gezin, woning en portemonnee kan betekenen. Wil je extra info of een offerte? Een verdeler of installateur in je buurt vinden? Neem dan hier vrijblijvend contact op. 

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.