Krijg een antwoord op al je warmtepompvragen (deel 2)

Gepubliceerd op

In het eerste artikel kon je al enkele zaken over een warmtepomp te weten komen. Laten we nog een stapje verder gaan. Wat is het prijskaartje? Waarom kiezen voor een lucht-luchtwarmtepomp? Kan je een warmtepomp best combineren met zonnepanelen? En hoe verloopt de installatie? Daikin geeft je aan de hand van acht korte filmpjes eenvoudig een antwoord. Ontdek de laatste vier hieronder. Zo weet je in een mum van tijd alles over je nieuwe verwarmingsinstallatie.  

1. Wat bepaalt de prijs van een warmtepomp?

Op de vraag: hoeveel kost een warmtepomp, kunnen we niet zomaar een antwoord geven. Dit hangt af van verschillende factoren. Weet jij welke?

2. Wat zijn de voordelen van een lucht-luchtwarmtepomp?

In het vorige filmpje ontdek je dat er verschillende types warmtepompen bestaan. Elk met hun eigen prijskaartje. De goedkoopste is een lucht-luchtwarmtepomp. Wist je dat dit type warmtepomp beter gekend is als airco? Ontdek de voordelen:

3. Combineer je een warmtepomp best met zonnepanelen?

Je woning voorzien van een warmtepomp én zonnepanelen is sowieso een goed idee. Weet jij hoe je ze combineert en hoe je zo je zelfverbruik optimaliseert?   

4. Hoe verloopt de installatie van een warmtepomp?

Ben je na het bekijken van de vorige video’s overtuigd om een warmtepomp te plaatsen, dan is het ook handig om te weten hoe de installatie in zijn werk gaat. Weet jij welke stappen er nodig zijn voor de installatie van een lucht-waterwarmtepomp? Of een lucht-lucht?

Wil je meer weten over de verschillende Daikin warmtepompen? Ga langs in een Daikin Experience Center in Gent, Waver of Herentals en laat je adviseren door de Daikin medewerkers.

Het vorige artikel gemist? Lees ook: Krijg een antwoord op al je warmtepompvragen (deel 1).