In 2022 je mazoutketel vervangen? Guillaume kiest voor een warmtepomp!

Gepubliceerd op 19 July 2022
unit binnen
unit binnen
unit buiten
unit buiten

Is je mazoutketel aan vervanging toe maar weet je niet waardoor je hem gaat vervangen? Wil je je oude radiotoren behouden? Dat kan! Guillaume koos in zijn renovatiewoning voor een lucht-waterwarmtepomp op hoge temperatuur in combinatie met zonnepanelen. Ontdek hieronder hoe het installeren van zijn verwarmingsinstallatie is verlopen en waarom je ook voor dit duurzaam alternatief kunt kiezen.

Vervanging oude mazoutketel door lucht-waterwarmtepomp

Guillaume woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in een open bebouwing uit de jaren ’70. Hij begon in 2020 geleidelijk aan met het renoveren van zijn woning. Het dak werd twee jaar geleden vervangen en de muren werden voorzien van de nodige isolatie. Ook zijn oude mazoutketel, die het af en toe gedurende enkele dagen liet afweten, was aan vervanging toe. Met twee jonge kinderen wil je een betrouwbaar systeem dat zowel in de zomer als in de winter comfort garandeert.  Verschillende oplossingen lagen op tafel. De lucht-waterwarmtepomp hoge temperatuur bleek de meest efficiënte, complete en milieuvriendelijke keuze.

De Daikin Altherma HT, de go-to voor renovatieprojecten

De radiatoren in de woning van Guillaume werken nog uitstekend en moesten dus niet vervangen worden. Bijgevolg is de Daikin Altherma hoge temperatuur uiterst geschikt voor dit project. Deze warmtepomp warmt, op energie-efficiënte wijze, water op tot 65°C waardoor je ze perfect combineert met bestaande radiatoren. Dankzij haar efficiënte werking blijft ook het elektriciteitsverbruik laag. In combinatie met zonnepanelen wordt verwarmen en sanitair warm water produceren zelfs bijna gratis. Een doorslaggevende factor voor Guillaume en zijn gezin. Verder koos hij voor een vloermodel als binnen-unit in combinatie met een roestvrijstalen sanitair warmwatertank die makkelijk op elkaar te plaatsen zijn om ruimte te besparen in de berging.

Energieonafhankelijk dankzij zonnepanelen

De keuze om ook zonnepanelen te plaatsen was een logische zet voor het gezin. Met het oog op de toekomst, willen ze zo veel mogelijk zelf energie opwekken om hun warmtepomp aan te sturen. Zowel een warmtepomp als zonnepanelen zijn gekend voor hun milieuvriendelijk karakter. De combinatie tussen de twee, staat het gezin toe fors te besparen op hun energiefactuur en daarbovenop ook zorg te dragen voor het milieu.

Geplande uitbreiding

Met de lucht-waterwarmtepomp die nu geïnstalleerd is, verwarmt het gezin de woning en produceert het sanitair warm water. Om het comfort in het huis verder te optimaliseren, plant Guillaume in de toekomst om de bovenverdieping te voorzien van aircotoestellen. De lucht-luchtwarmtepompen kunnen makkelijk bijgeplaatst worden. Op deze manier pakt Guillaume zijn renovatieplannen stapsgewijs aan om zijn budget beter te beheren. Zo geniet het gezin van nog meer comfort: lekker frisse kamers op hete zomerdagen en aangenaam warme op koude winterdagen.

Goede ondersteuning 

Hoe Guillaume bij de Daikin Altherma is terechtgekomen, heeft hij te danken aan zijn installateur. Zelf heeft hij beperkte kennis over warmtepompen, dus besliste hij om zich te laten bijstaan door een vakman. Deze Daikin erkende installateur heeft het nodige advies geleverd over de verschillende producten, de voor- en nadelen ervan besproken en de warmtebehoefte onder de loep genomen om het maximaal rendement te garanderen. De goede service en kwalitatieve installaties gaven de doorslag.

Zelf aan de slag? Wil je net zoals Guillaume je verouderde mazoutketel vervangen door een energiezuinige en -efficiënte warmtepomp? Spreek er je installateur over aan en ga langs in het Daikin Experience Center in Gent of Waver. Je krijt er een prijsindicatie volledig op maat van je verbouwproject.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan