Plaats makkelijk zelf je vloerverwarming met een zelfbouwpakket

Gepubliceerd op 14 Februari 2022

Zoek je een verwarmingssysteem voor je (ver)bouwproject waarmee je vlot zelf aan de slag kunt? Of je nu een nieuwbouw of verbouwing plant, er zijn verschillende pakketten voor verwarming verkrijgbaar bij een zelfbouwadviseur. Misschien is vloerverwarming wel iets voor jou? Ontdek de voordelen van vloerverwarming als zelfbouwpakket.

Voordelen vloerverwarming

Overweeg je om vloerverwarming te plaatsen als onderdeel van je verwarmingssysteem? Een goed idee! Tenminste als je woning goed geïsoleerd is. Bij vloerverwarming (klassieke systeem) wordt de hele vloer verwarmd door warm water dat door de buizen in de vloer stroomt. Vloerverwarming werk via stralingswarmte waardoor de ruimte sneller aangenaam warm aan voelt en moet je minder moet stoken. Doordat je geen radiatoren of luchtroosters moet plaatsen kun je alle plaats benutten en je ruimtes indelen zoals jij dat wilt. Kortom, met vloerverwarming verlaag je je energieverbruik en verhoog je je wooncomfort. Plaats je bovendien zelf je vloerverwarming met behulp van een zelfbouwpakket met begeleiding, dan bespaar je ook nog aardig.

Zelf vloerverwarming leggen met begeleiding

Je vloerverwarmingsbuizen kun je makkelijk zelf plaatsen. Je start met je vloerverwarming best op een goed geïsoleerde vloer. Met een zelfbouwpakket start je met alle tools die je nodig hebt om je vloerverwarming te plaatsen. Wat houdt zo’n zelfbouwpakket vloerverwarming in? Eerst en vooral krijg je al het materiaal dat je nodig hebt zoals: een legraster, de leidingen of buizen die je nodig hebt, een handboek, gratis te gebruiken gereedschap, technische fiches en legplannen, … Zo moet je hier zelf niet naar op zoek. Stapsgewijs ga je aan de slag. Bovendien ziet men er op toe dat je geen stap overslaat. Ook krijg je hulp van een technicus of wanneer nodig telefonisch technisch advies. Meer weten over hoe het precies in zijn werk gaat? Neem contact op voor een vrijblijvende offerte bij een zelfbouwadviseur.

Kostprijs vloerverwarming

De prijs van vloerverwarming is afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de betaalde werkuren, de oppervlakte van de vloeren en het gekozen systeem. Waar kun je op besparen?

Materiaal

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere producten. Maar laat je niet misleiden. Dit levert misschien een besparing op bij de aankoop, maar kan je later misschien duur te komen staan wanneer het materiaal toch niet zo kwalitatief blijkt te zijn. Goedkoop is duurkoop, luidt het spreekwoord. Investeer daarom iets meer in kwaliteitsvol materiaal en bespaar door zelfbouw. Ga aan de slag met vloerverwarming met A-merk kwaliteitslabel. Je kunt je vloerverwarming volgens het nat of het droog systeem plaatsen. Dit heeft ook invloed op de prijs.

Werkuren

Plaats je zelf je vloerverwarming met behulp van een zelfbouwpakket, dan bespaar je op de werkuren van een verwarmingsinstallateur die je anders zou betalen. Ontdek wat jouw zelfbouwpakket zou kosten.

Oppervlakte vloer

De ene vloer is de andere niet. Jouw vloeroppervlakte is misschien kleiner dan die van die kennis, en komt misschien voordeliger uit. Laat daarom altijd offertes op maat opstellen om te weten hoeveel lopende meters vloerverwarming je nodig hebt en hoeveel het bij verschillende zelfbouwadviseurs zou kosten als je het zelf plaatst. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

Op zoek naar het gepaste verwarmingssysteem dat je zelf kunt plaatsen, maar nog geen idee welk systeem kiezen? Of denk je eraan om zelf vloerverwarming te leggen? Neem contact op met een zelfbouwadviseur voor advies en vrijblijvende offerte.