Comfort in de badkamer
De badkamer bezoeken we iedere dag en niet enkel om ons te wassen. Tegenwoordig richten we het in tot dé ideale ontspanningsplek. Allerhande comfortoplossingen mogen dan niet ontbreken, zoals vloerverwarming bijvoorbeeld! Bij centrale vloerverwarming wordt de vloer opgewarmd door het warm water in de buizen en wordt er geleidelijk een aangename warmte aan de ruimte gegeven. Ben je nog op zoek naar je oase van rust? Vind hier inspiratie voor je droombadkamer.
Vloerverwarming in jouw badkamer
Denk je erover om vloerverwarming te installeren in je badkamer? Dan maak je die keuze best in het begin van je (ver)bouwproces. De opbouw van je vloer moet hier namelijk op afgestemd worden. Ga daarom eerst na of het mogelijk is om vloerverwarming in je badkamer te installeren. Vraag in een showroom raad aan een expert of een Groene Huis adviseur en bekijk samen de mogelijkheden. We zetten alvast enkele voor- en nadelen van vloerverwarming in de badkamer voor je op een rijtje.
Voordelen van vloerverwarming
Vloerverwarming voegt extra comfort toe aan je badkamer. Het zorgt ervoor dat je geniet van een constante warmte in de ruimte en een comfortabel gevoel aan je blote voeten. Ook als je ’s nachts naar het toilet moet is dit zeer aangenaam. Naast comfort levert vloerverwarming, door het verwarmen op lage temperatuur, je ook een besparing op je energiefactuur op. Bovendien wordt de look van je badkamer niet verstoord door een radiator en spaar je plaats uit. Neem contact op met een badkamerspecialist en vind het juiste materiaal voor je vloerverwarming
Nadelen van vloerverwarming
Om je badkamer te kunnen verwarmen tot een aangename, hogere temperatuur van 21° - 24° Celsius ga je er met warmwater vloerverwarming alleen meestal niet geraken. De vloer in de badkamer wordt ook door veel elementen zoals een douche, bad, meubel ingenomen. Hierdoor is er meestal te weinig oppervlakte om voldoende warmte te kunnen afgeven. Daarom is het verstandig om bij te verwarmen met een esthetische oplossing zoals een handdoekradiator of een sierradiator.
Vloerverwarming alleen in de badkamer?
Wil je vloerverwarming in je badkamer (laten) plaatsen, dan raden we aan om dit in heel je woning te doen. Zo kan de volledige installatie op een lage temperatuur gehouden worden en moet je geen beroep doen op extra bijhorende onderdelen zoals pompgroepen en thermostaten. Het duurt bovendien even voordat vloerverwarming de juiste temperatuur heeft. Terwijl je badkamer maar even opgewarmd moet worden.
Op zoek naar een mooie badkamer met alles erop en eraan? Doe inspiratie op in de catalogus. Vind een ervaren badkamerspecialist in je buurt en maak een afspraak in een showroom.