Drie tips om de winter thuis zo comfortabel mogelijk door te komen

Gepubliceerd op 24 Juli 2023
Drie tips om de winter thuis zo comfortabel mogelijk door te komen
Drie tips om de winter thuis zo comfortabel mogelijk door te komen

Het najaar, een gezellige periode waarin we allemaal wat meer tijd binnenshuis doorbrengen. Naast gezelligheid brengt het najaar veel nattigheid en kou met zich mee. Iets waar je thuis niet op zit te wachten. Nattigheid op plekken waar het niet hoort en dikke jassen binnen dragen omdat het te koud is; dat is voor niemand fijn. Daarom is het maar goed dat je aan de slag gaat met het winterklaar maken van je huis. Wij geven je tips over hoe je je huis comfortabel kunt maken in de winter die je misschien nog nooit hebt gehoord. Lees snel verder!

Ga waterproblemen tegen

Ten eerste, is het hebben van lekkages een groot erger punt. Controleer op deze lekkages en zorg ervoor dat het dak, de ramen en deuren goed afgedicht zijn om waterproblemen te voorkomen. Daarnaast kun je deze problemen vóór zijn met het gebruik van een waterdichtingsdoek. Deze installeer je achter wanden of in de vloer om zo schade door water tegen te gaan. Online, bij Storax, zijn er verschillende soorten waterdichtingsdoek te vinden, zoals een afdichtingsmat of een drainagemat. Een goede waterdichtheid voorkomt schimmelvorming en vochtproblemen. 

Creëer een aangename temperatuur

Daarnaast kun je de winter niet ingaan zonder een aangename warme temperatuur in huis. Investeer in een efficiënt verwarmingssysteem voor in de winter. Ga bijvoorbeeld voor een warmtepomp die tegenwoordig erg energiezuinig is. Een nog betere optie is vloerverwarming. Als je thuis vaak op blote voeten loopt, zal een koude vloer je niet goed doen, vooral op tegels. De Schlüter DITRA-HEAT vloerverwarming is speciaal ontwikkeld om tegelinstallaties warm te houden. De DITRA HEAT online kopen gaat gemakkelijk en zo heb je de hele winter lekkere warme voeten!

Houd die warmte binnen

Tot slot is het belangrijk om die warmte binnen te houden. Het zou zonde zijn om die behaaglijke temperatuur die je hebt gecreëerd te verliezen. Dit doe je met goede isolatie. Isoleer muren, ramen, en deuren om warmteverlies te minimaliseren. Daarnaast plaats je tochtstrips rond ramen en deuren om de kou geen kans te geven om binnen te glippen via een klein gleufje!

Dus, met deze aanpassingen aan je woning kom jij de koude dagen comfortabel door. Ga lekkages tegen met een waterdichtingsdoek en zorg voor een fijne temperatuur met vloerverwarming en goede isolatie. Het najaar is niet iedereens favoriete periode, maar met een comfortabel huis kun je er een aangename tijd van maken!