Energiezuiniger verwarmen? Help je klanten overstappen naar een duurzamere toekomst met warmteafgiftesystemen op lage temperatuur

Gepubliceerd op 18 November 2022
vloerverwarming
vloerverwarming
E.Flow
E.Flow
Ulow
Ulow
iVector S2
iVector S2

Tegen 2050 zou iedere woning in Vlaanderen bijna-energieneutraal moeten zijn. Men kan deze doelstellingen bereiken door te isoleren, duurzame energiebronnen te gebruiken en nieuwe technieken in te zetten. Ook de verwarmingssystemen evolueren mee. Hoe kun je hier aan tegemoet komen? Ontdek bij Facq enkele innovatieve warmtegiftsystemen die werken op lage temperatuur.

Verwarmingsafgiftesystemen op (ultra)lage temperatuur

Facq biedt oplossingen aan om de energietransitie door te maken. Zo worden showroombezoekers in geïnspireerd door oplossingen om hun woning energie- en waterbesparend te maken. Zoals energiezuinige verwarmingssystemen. Waarmee kun je de energiefacturen van je klanten doen dalen? Ontdek enkele RADSON warmteafgiftesystemen, die allemaal werken op lage of ultra-lage temperatuur.

Vloerverwarming TS14R

Vloerverwarming is de meest esthetische, plaatsbesparende oplossing. Bovendien kan er zowel met een cv-ketel als een warmtepomp gecombineerd worden. Je kunt ermee op lage temperatuur verwarmen en zelfs koelen. De warmte of koelte wordt op een gelijkmatige manier verdeeld, al duurt het een tijdje tot de ruimte de gewenste temperatuur heeft. Voor vloerverwarming moet er voldoende opbouwhoogte zijn waardoor ingrijpende werken soms nodig zijn. In bepaalde gevallen is vloerverwarming niet mogelijk.   

Is er weinig opbouwruimte? Dan is het vloerverwarmingssysteem TS14R van RADSON interessant. Deze kant-en-klare vloerverwarmingsplaten hebben slechts een hoogte van 22 en 38 mm en kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden. Bovendien worden de ruimtes worden sneller verwarmd. Ideaal voor renovaties.

Paneelradiatoren E.Flow Series

Paneelradiatoren nemen wel wat ruimte in. Ze geven snel veel warmte af en zijn zowel met een cv-ketel als een warmtepomp te combineren. Wordt er op lage temperatuur verwarmd, dan moet de woning goed geïsoleerd zijn.

De RADSON paneelradiatoren van de E.Flow series geven warmte af op een lage systeemtemperatuur. De radiatoren werken zeer efficiënt en hebben een diagonale flow waardoor een homogene warmteverdeling is. Ze hebben een strak design en zijn verkrijgbaar in 70 verschillende kleuren.

Ultra lage temperatuurradiatoren Ulow Series

Lage temperatuurradiatoren geven snel veel warmte af met een lage temperatuur en zijn combineerbaar met een cv-ketel of warmtepomp. Er zijn geen ingrijpende werken nodig al nemen ze wel wat ruimte. De woning moet wel voldoende geïsoleerd zijn.

De RADSON radiatoren van de ULow Series zorgen voor warmtecomfort bij lagere systeemtemperaturen (35°), ze hebben een hoog vermogen en zijn makkelijk te integreren in bestaande systemen. Deze radiatoren zijn zowel horizontaal als verticaal verkrijgbaar. Bovendien hebben ze een groot vermogen met een beperkte breedte. Er zijn zeer veel modellen en kleuren verkrijgbaar. Let wel, er is een stroomaansluiting noodzakelijk. Er is geen afvoer van condens.

Elektrische radiatoren Yali Digitak

Elektrische radiatoren reageren snel, geven veel warmte af en zijn niet afhankelijk van een specifieke warmtebron. Wel verbruiken ze elektriciteit en nemen ze ruimte in. Er is een ruim gamma te verkrijgen en zijn er weinig ingrijpende werken nodig.

Yali Digital radiatoren van RADSON hebben het voordeel dat de oppervlaktetemperatuur instelbaar is op 60, 75 of 90° Celsius. Bovendien zijn ze het energiezuinigst, zijn ze op afstand te regelen en is sequentiële opwarming mogelijk.

Ventilo-convector iVector S2

Een ventilo convector, of slimme binnen-unit werkt op elektriciteit en verspreidt warme of koude lucht in de woning. Hij kan gecombineerd worden met een cv-ketel of warmtepomp. Het systeem werkt snel op een lage temperatuur en heeft een grote warmteafgifte. Bovendien kun je er ook actief mee koelen. Aandachtspunten zijn de stroomtoevoer en de condens-afvoer die voorzien moeten worden, alsook de prijs en de beperkt ingrijpende werken.

Met de iVector S2 ventilo-convector van RADSON kan er zowel verwarmd als actief gekoeld worden. Bovendien kan het systeem op verschillende manieren worden geïnstalleerd: inbouw, opbouw, op het plafond, met of zonder omkasting. De iVector is verkrijgbaar in 5 verschillende lengtes (576, 596, 636, 639, 836 mm).

Zoek je als professional naar de juiste verwarmings- of sanitairproducten voor je projecten? Vraag via de PROcenters of de projectdiensten in je buurt een gedetailleerde offerte aan met een voorstel op maat. Heb je een technische vraag? Neem contact op met een van de PROcenters van FACQ .