Bespaar en houd je huis warm met de Create olieradiatoren

Bespaar en houd je huis warm met de Create olieradiatoren

11/01/2024

De zoektocht naar efficiënte en kosteneffectieve verwarmingsoplossingen leidt ons vaak naar olieradiatoren, een type verwarming dat steeds populairder wordt in moderne huishoudens. Maar wat is een olieradiator precies en hoe werkt het? En wat zijn de voordelen van deze elektrische verwarming?

Wat is een oliegevulde radiator en hoe werkt het?

Een oliegevulde radiator valt onder het type elektrische verwarming die een speciale, warmtebehoudende olie gebruikt. Deze olie wordt verwarmd door elektrische elementen binnenin de olie radiator. Zodra de olie warm is, verspreidt de radiator deze warmte in de ruimte. Het unieke aan deze technologie is dat de olie, zelfs nadat het verwarmingselement is uitgeschakeld, warmte blijft afgeven, waardoor er een langdurige en efficiënte verwarmingsbron ontstaat. Dit maakt olieradiatoren bijzonder effectief voor het constant houden van een aangename kamertemperatuur.

Voordelen van een oliegevulde radiator

De oliegevulde radiator modellen van Create blinken uit in energie-efficiëntie, veiligheid en het vermogen om langdurig een gelijkmatige warmte te leveren. Een Create olieradiator is namelijk ontworpen om de warmte lang vast te houden, waardoor deze energiezuiniger is dan traditionele elektrische kachels. Ze zijn ook veiliger omdat ze geen open verwarmingselement hebben, wat ze ideaal maakt voor huishoudens met kinderen of huisdieren. Bovendien zorgt de constructie van de oliegevulde radiator ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld in de ruimte, wat resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder koude zones.

Vergelijking met andere verwarmingssystemen

Wanneer we olieradiatoren vergelijken met andere verwarmingssystemen zoals centrale verwarming of elektrische kachels, vallen enkele duidelijke voordelen op. In tegenstelling tot centrale verwarmingssystemen, zijn olie radiatoren draagbaar en vereisen ze geen ingewikkelde installatie. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar centrale verwarming niet beschikbaar is of als aanvulling op bestaande systemen.

In vergelijking met een standaard elektrische verwarming, biedt een oliegevulde kachel een meer consistente warmte en is deze ook efficiënter in verbruik, wat leidt tot een lagere energierekening. Bovendien zet je een olieradiator eenvoudig in als bijverwarming naast het huidige verwarmingssysteem, zodat je snel de koudere zones in huis voorziet van aangename warmte. Geen lange opwarmtijd, maar directe warmte daar waar het benodigd is.

Kenmerken olie radiator in één oogopslag:

  • Mobiele verwarming: Gemakkelijk te verplaatsen naar verschillende ruimtes.
  • Geen ingewikkelde installatie: Direct gebruiksklaar zonder installatiekosten.
  • Consistente warmte: Gelijkmatige en langdurige warmteafgifte.
  • Energie-efficiëntie: Minder energieverbruik, wat leidt tot besparing op energierekeningen.
  • CO2-neutraal: in combinatie met groene stroom stoot een olie radiator geen CO2 uit.

Ideale gebruiksscenario's voor olieradiator

Een olieradiator is bijzonder gunstig in bepaalde gebruikstoepassingen. Zo is een olie radiator bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik in woningen waar gezinnen met kinderen wonen, dit vanwege de veiligheidskenmerken. In kleinere ruimtes, zoals studio's of kleine appartementen, bieden ze voldoende warmte zonder veel ruimte in beslag te nemen. Bovendien is een oliegevulde kachel ideaal in gebieden met strenge winters, omdat ze betrouwbaar en effectief werken, zelfs bij lage buitentemperaturen. Ook zijn de olieradiatoren ideaal als bijverwarming. Of je nu een extra warmtebron nodig hebt voor je thuiskantoor of een efficiënte oplossing voor je woonkamer zoekt, een olieradiator van Create is jouw warme partner tijdens de koude winterdagen.

Bespaar en houd je huis warm met de Create olieradiatoren

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.