Zo maak je je woning winterklaar

Zo maak je je woning winterklaar

27/06/2023

Wanneer de winter eraan komt, zijn er bepaalde zaken die we best even aanpassen in huis zodat onze woning volledig winterklaar is. Door extreem koude temperaturen en veel regen kunnen bepaalde zaken namelijk kapot gaan of beschadigd worden en dat wil je natuurlijk liefst vermijden. Met tips maak jij jouw woning helemaal winterklaar!

Isolatie

Controleer voor de winter eraan komt de isolatie van je woning. Zorg ervoor dat er geen kieren of openingen zijn waar warme lucht kan ontsnappen en koude lucht kan binnendringen. Dat gebeurt het vaakst op punten zoals ramen, deuren, de zolder of kelder. Je kan ook tochtstrips plakken op eventuele scheurtjes in de muren om warmteverlies te verminderen.

Verwarming

Controleer en onderhoud je verwarmingssysteem voordat de winter begint. Reinig de filters, controleer de thermostaat en zorg ervoor dat alle radiatoren of verwarmingsroosters goed functioneren. je kan ook overwegen om je verwarmingssysteem te laten controleren door een professional om er zeker van te zijn dat het efficiĆ«nt werkt. Als je een probleem hebt met je verwarming in de winter is de kans namelijk groot dat er lange wachttijden zijn bij beel loodgieters. Ligt er vloerverwarming in je woning? Dan is de kans groot dat deze leidingen na de zomer nog in orde zijn.

Tuin en oprit

Ook je tuin en oprit lijden in de winter onder koude temperaturen en extreme weersomstandigheden. Berg voor de winter begint alle tuinmeubelen netjes op in een tuinhuis of berging en scherm ze af met een paar warme doeken. Zo zullen ze de winter goed overleven en hoeven ze in de lente enkel nog even afgekuist te worden vooraleer ze weer gebruikt kunnen worden. Heb je een lange oprit waarover je moet rijden om je huis woning te verlaten met de auto? Dan kan je ook overwegen om opritverwarming te laten plaatsen. Die zorgt ervoor dat sneeuw en ijzel niet op je oprit blijven liggen en dat je dus steeds makkelijk je oprit kan verlaten wanneer het vriest of sneeuwt.

Dak en goten

Wist je dat het slim is om in de herfst nog eens na te gaan of er eventuele lekken of beschadigingen aan je dak zijn? Als de winter begonnen is, is het namelijk moeilijker om deze te repareren aangezien het dan veel vaker regent, sneeuwt en waait waardoor dakwerkers niet elke klus aannemen. Reinig ineens ook je dakgoten en zorg ervoor dat ze vrij zijn van bladeren en vuil, zodat smeltwater goed kan weglopen.

Zo maak je je woning winterklaar

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.