Hoe je verwarming vanop afstand bedienen? Ontdek de ViCare app.

Gepubliceerd op

Je verwarming vanop afstand bedienen, het is al lang geen toekomstmuziek meer. Dankzij de ViCare app van Viessmann regel je je verwarming eenvoudig via je smartphone of tablet, waar je ook bent. ViCare werkt naadloos samen met je Viessmann-verwarmingstoestel en maakt bovendien je woning toekomstproof. Ontdek alle voordelen van deze mobiele app.

Je verwarming vanop afstand bedienen en opvolgen

De ViCare app laat toe om je verwarming vanop afstand te bedienen met je tablet of smartphone, ook wanneer je niet thuis bent. Zo profiteer je van meer comfort en een lager energieverbruik. Je kan continu en in realtime de status en het verbruik van je verwarming opvolgen, maar ook actuele weersvoorspellingen raadplegen. Op die manier ontdek je vlot mogelijkheden om te besparen. De app kan communiceren met een breed gamma compatibele toestellen van Viessmann, dus vast ook met jouw Viessmann-verwarmingsketel of -warmtepomp. Benieuwd? Vraag advies aan je installateur. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Je verwarming in iedere ruimte apart regelen

Combineer je ViCare met draadloos verbonden ViCare-thermostaatkranen voor radiatoren of vloerverwarming, dan kan je voor elke kamer de gewenste temperatuur instellen. Zo wordt het mogelijk om per kamer de verwarming vanop afstand te bedienen. Met hetzelfde gemak stel je zones en tijdsprogramma’s in. Omdat je precies verwarmt daar waar het nodig is, bespaar je nog meer energie. Ontdek de voordelen van verwarming die verbonden is met het internet.

Ook voor jouw Viessmann-verwarmingsketel of warmtepomp

ViCare werkt naadloos samen met de verwarmingsketels en warmtepompen van Viessmann. De sturing van je verwarmingsketel overziet het geheel en stemt de werking van je ketel optimaal af op je warmtebehoefte. Bijgevolg moeten de verwarmingsketel en pompen niet telkens opnieuw opstarten, waardoor hun levensduur verlengt en je energieverbruik daalt. Je verwarming vanop afstand bedienen en energie besparen, het gaat perfect samen.

Automatisch besparen op je energiekosten

Wanneer er niemand thuis is, mag de verwarming gerust wat lager. De geofencing-functie van de ViCare app gebruikt de locatievoorzieningen op je smartphone om de verwarming lager te zetten wanneer je je woning verlaat. Zo bespaar je kostbare energie. Omgekeerd kan hij de verwarming weer inschakelen wanneer je op de terugweg bent. Je komt dan binnen in een aangenaam warm huis. Hoeft de verwarming toch niet aan, dan regel je dit snel door je verwarming vanop afstand te bedienen.

Meteen op de hoogte van een storing of panne

Doordat je verwarmingsketel met het internet verbonden is, kunnen storingen en pannes in een vroeg stadium gedetecteerd worden. Je krijgt een melding via de app bij storingen of abnormaal verbruik en kan meteen contact opnemen met het installatie- en servicebedrijf van je keuze. Je gekozen servicepartner kan je installatie mee monitoren om proactief onderhoud (ook wel predictive maintenance) in te plannen op basis van data die werd verzameld uit alle geconnecteerde toestellen. Zo voorkom je grote defecten en blijft je installatie efficiënt werken. Ontdek hier wat een Viessmann Service Partner voor jou kan betekenen.

Het aanbod aan slimme diensten van Viessmann blijft uitbreiden. Met een geconnecteerde verwarming en de ViCare app kan je je verwarming vanop afstand bedienen. Tegelijk beschik je steeds over de laatste innovatieve functies die je woning comfortabeler en zuiniger maken. Interesse? Neem dan contact op met een Viessmann Service Partner in je buurt voor meer info.