Efficiënt verwarmen: wat met je zonnepanelen in de winter?

Gepubliceerd op 05 Juni 2020

Om onze CO2-uitstoot te beperken, moeten we voor het verwarmen van onze woningen zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame bronnen. Maar wat als die niet volstaan, want het rendement van zonnepanelen is toch lager in de winter? Ontdek hoe je het hele jaar door duurzaam maar efficiënt verwarmt. Maar ook hoe je je energieverbruik vanop afstand kunt beheren.

Combineer zonnepanelen met een condenserende gasketel

De oplossing is allesbehalve complex. Het lagere rendement van je zonnepanelen in de zomer vang je op door jouw zonnepanelen aan te vullen met fossiele brandstoffen. Met een condenserende gasketel ben je zeker van een efficiënt verbruik. Ontdek alle voordelen van verwarmen op gas en scoor tips voor de aankoop van een gasketel.

Vitodens 200, de meest moderne gaswandketel in de markt

De Viessmann Vitodens 200 verwarmingsketel voldoet aan de strengste eisen voor een comfortabele warmtevoorziening. Met zijn modern, functioneel design past dit toestel zich perfect aan je woonomgeving aan. Je kunt de Vitodens 200-W heel eenvoudig en intuïtief bedienen via smartphone, tablet of direct op het in hoogte verstelbare, 7 inch-touchscreen. Via de energie-cockpit zie je in een oogopslag het energieverbruik van je woning. De nieuwe MatriX-Plus-brander werkt efficiënt, stoot haast geen schadelijke stoffen uit en is aangenaam stil. Het verbruik is extreem laag. De warmtewisselaar zet de gebruikte energie uitermate efficiënt om in warmte. Vrijwel zonder verlies, met een rendement van 98 procent. Vraag je gratis offerte aan.

Beheer je energieverbruik makkelijk vanop afstand

Hoe handig is het om je energieverbruik vanop afstand te kunnen beheren? Deze mobiele apps helpen je daarbij:

  • ViCare (voor Android en iOS)
    Met de ViCare app regel je je verwarming op een eenvoudige manier. In één oogopslag zie je de status van het verwarmingssysteem. Voor elk moment van de dag is het juiste programma ingesteld. Wanneer je afwezig bent, zet je de verwarming uit en bespaar je kosten. Wanneer je gasten hebt, blijft de verwarming langer opstaan dankzij de feestmodus. Je krijgt een bericht wanneer er een onderhoud nodig is, of wanneer er zich een probleem heeft voorgedaan. Graag meer info? Vraag je gratis ViCare brochure aan.

Opgelet: je duurzame verwarmingsoplossingen renderen pas optimaal wanneer de opgewekte warmte ook binnenshuis blijft. Is je woning nog niet (goed) geïsoleerd, breng dit dan eerst in orde.
Wil jij duurzamer verwarmen en besparen in één moeite? Ontdek de duurzame verwarmingsoplossingen van Viessmann en vraag vrijblijvend een offerte aan voor de oplossing van je keuze. Dit is het moment om in actie te komen, want dankzij de cashback-actie bespaar je extra!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan