Verwarming in je slaapkamer plaatsen, een goed idee?

Gepubliceerd op 18 October 2021

Wil je een nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen, dan vraag je je misschien af of verwarming in de slaapkamer wel nodig is. De meningen hierover zijn verdeeld. Vroeger werd dit eerder niet dan wel gedaan. Maar tegenwoordig zijn er heel wat redenen om het wel te doen. Ontdek waarom verwarming in de slaapkamer een goed idee is en welke doe-het-zelf oplossingen het overwegen waard zijn.

Verwarming op de slaapkamer?

De keuze van verwarming op de slaapkamer is vaak een kwestie van gewoonte. Had je dit in je ouderlijk huis niet, dan zal je zelf ook geneigd zijn om dit in je eigen woning niet te voorzien. Vroeger werd bovendien de slaapkamer vooral gebruikt om in te slapen en hield je je warm onder de dikke dekens. Als er al verwarming was, dan werd die enkel bij vrieskoude opgezet. In een hedendaagse slaapkamer is verwarming wel het overwegen waard.

Voordelen verwarmen slaapkamer

Een slaapkamer is tegenwoordig niet alleen een ruimte om te slapen maar ook een plek om je rustig te kunnen terugtrekken. Vooral jongeren maken er graag gebruik van. Er wordt gestudeerd, hobby’s uitgeoefend, gerelaxt, naar muziek geluisterd,… Een verwarmingsinstallatie is dan zeker welkom. Bovendien is het ook een pluspunt wanneer je je woning verkoopt. Zo kan de nieuwe eigenaar de ruimte nog naar eigen zin inrichten tot een hobby- of bureauruimte, dressing,... Welke verwarmingsinstallaties komen zoal van pas op de slaapkamer en kun je gerust zelf plaatsen?

Vloerverwarming in de slaapkamer

Wil je je huis uitrusten met (nieuwe) vloerverwarming? Een goede keuze, hiermee bespaar je immers op energiekosten doordat de cv-ketel op lage temperatuur werkt. Ook kun je je vloerverwarmingssysteem combineren met zonnepanelen of een warmtepomp. Vloerverwarming zorgt voor een gezellige warmte in huis. Ook in de slaapkamer is dit zeer aangenaam. Heerlijk om op te staan en blootvoets te lopen. Vloerverwarming kun je zelf plaatsen en zo meer dan 50% besparen op je verbouwbudget. Ontdek meer over zelfbouw vloerverwarming.

Vloerverwarming en radiatoren

Of wat dacht je van vloerverwarming combineren met radiatoren? Dit is een ideale match! Je kunt dan ruimtes waar je minder tijd doorbrengt zoals je slaapkamer, badkamer, zolderkamer,… sneller verwarmen met radiatoren. Of ruimtes waar vloerverwarming niet mogelijk is, door bijvoorbeeld houten vloerwelfsels, uitrusten met radiatoren. Ook dit verwarmingssysteem kun je zelf plaatsen. Ontdek meer over zelfbouw vloerverwarming met radiatoren.

Bijverwarming in de slaapkamer

Heb je al overal in huis verwarming voorzien behalve in de slaapkamer? Dan kun je ook bijverwarming voorzien. Denk maar aan elektrische verwarming zoals infraroodverwarming, convectoren, accumulatieverwarming en elektrische radiatoren. Let er wel op dat de verwarming die je kiest de lucht niet te droog maakt en houd ook rekening de grootte van de ruimte, de mobiliteit van de verwarming, de bedieningsmogelijkheden, de veiligheid, enzovoort. Koop voordelig elektrische bijverwarming in de Solyd webshop.

Wil je graag zelf verwarming voorzien in je woning? Ontdek de zelfbouwoplossingen verwarming van Solyd met A-merk producten aan scherpe prijzen. Of kies voor zelfbouw met hulp waarbij je ondersteund wordt door een vakmannen. Op zoek naar extra verwarmingsoplossingen? Vind deze voordelig in de Solyd webshop.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan