Je woning voordeliger en duurzaam verwarmen? Kies voor propaan.

18/04/2024

Betaalbaarheid en duurzaamheid worden steeds belangrijker bij de keuze van je verwarmingsmethode. Je woning verwarmen met propaangas, in combinatie met een hernieuwbare energiebron, is een haalbare en betaalbare oplossing. Wat zijn de voordelen?

Multifunctionele energiebron

Propaangas is beschikbaar in bovengrondse en ondergrondse gastanks en gasflessen, en wordt voor heel wat toepassingen gebruikt, zoals centrale verwarming en sanitair warm water. Je kan deze energiebron ook gebruiken voor je gasfornuis, je sfeerhaard, je barbecue of meenemen op kampeertrip.

Propaangas is ideaal voor woningen die stookolie gebruiken als energiebron, omdat er geen aansluiting op het aardgasnetwerk mogelijk is. Bovendien heeft propaan minder impact op het milieu. Zo stoot het minder CO2, fijnstof en zwaveloxide uit dan stookolie.

Klaar voor de toekomst

Heb je een nieuwbouwwoning of sta je voor energetische renovatie? Dan kies je best voor hernieuwbare energiebronnen. Een warmtepomp haalt gratis energie uit de omgevingslucht. Ideaal bij nieuwbouw, waar een verwarmingssysteem op lage temperatuur, met zonnepanelen en goede isolatie quasi standaard inbegrepen zijn. Maar dat is niet zo bij renovaties, waar dit niet altijd allemaal afgevinkt kan worden. Met propaangas is je woning wel futureproof. Zo’n installatie verduurzaamt je energieverbruik en maakt je niet afhankelijk van het net.

Stabiele prijs en ruime voorraad

Een gasketel in combinatie met propaan is goedkoper in installatie en onderhoud. In functie van je budget, kan je ervoor kiezen om een tank te huren of te kopen. Bovendien is de gasprijs van propaan gereguleerd. Dat betekent dat de door de Belgische overheid opgelegde maximumprijs niet mag worden overschreden door de propaanleveranciers. Hierdoor ben je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Er is van propaangas steeds voldoende voorraad. Het moederbedrijf van Primagaz, SHV Energy, heeft een centrale inkooppositie die toelaat om een ruime voorraad gas in te kopen en op te slaan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van jouw energiebron.

Stap jij ook over?

Je woning verwarmen met propaan is makkelijker dan je denkt. Ilse, Yves en Benjamin maakten de overstap van propaangas via Primagaz omwille van verhuizing, renovatie van hun woning of de bouw van een nieuwbouwwoning. Lees de verhalen over hun overschakeling. Overweeg je een boven- of ondergrondse tank? Primagaz verzorgt jouw installatie van a tot z. Bereken zelf je prijs in onze calculator.

Graag meer weten over propaan? Download hier de inspiratiebrochure. Heb je een vraag? Neem gerust contact op.

In samenwerking met Primagaz Belgium N.V.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.