Waar moet je aan denken als je stookolie (mazout) bestelt?

22/10/2019

De koude maanden komen eraan! De kans is groot dat we binnenkort onze verwarming weer aanzetten. Ben jij als mazoutgebruiker daarop voorbereid? Ontdek onze handige tips voor het bestellen van mazout.

Let op de prijs

Uiteraard volg je de mazoutprijs wanneer je gaat bestellen. Ontdek het huidige tarief op deze prijspagina. Twijfel wel niet te lang. Als je het niveau in je tank te erg laat zakken, kan er bezinksel in je leidingen terechtkomen. Zo vlak voor de winter is dat zeker niet ideaal.

Regel tijdig je mazoutbestelling

Door tijdig te bestellen vermijd je onaangename verrassingen bij een plotse winterprik. Stel dat je straks al meteen hard moet stoken, ben je dan klaar om die piek in je verbruik op te vangen? Wachten tot je een grote bestelling kunt doen, heeft wel het voordeel dat de prijs vanaf 2.000 liter lager is. 

Kijk na of je tank in orde is

Als er iets aan je tank schort, dan weet je dat beter vóór hij helemaal opnieuw gevuld is. Is het al even geleden dat je je tank nog hebt laten vullen of controleren? Dan kijk je het best even na of hij nog wel voldoet aan de wettelijke normen.

Ken de inhoud van je tank

Op de peilmeter op je tank zie je hoeveel voorraad je nog hebt. Niet helemaal zeker of die peilmeter echt nauwkeurig werkt? Gebruik dan een ‘peillat’ om je voorraad op te meten. Op de site van het label Optitank kun je daarna berekenen wat dat in liters resterende stookolie betekent voor jouw soort stookolietank. Lees ook het blogartikel: ‘Berekenen van de inhoud van je tank’, met nuttige adviezen.

Maak de omgeving rond je tank vrij

Help je mazoutleverancier om zijn werk zo goed mogelijk te doen. Zorg dat hij makkelijk bij je tank kan, of toch minstens bij de dop. Maak de doorgang richting tank ook vrij. Is je tank slecht bereikbaar, om welke reden ook? Laat het weten bij je bestelling en geef een duidelijke omschrijving van de situatie, zodat je leverancier bijvoorbeeld met een kleinere tankwagen kan langskomen.

Zorg dat er iemand thuis is als er geleverd wordt

Zelfs als je leverancier al vaak bij jou geweest is, is het toch altijd beter dat er iemand een oogje in het zeil houdt bij de levering. Hij of zij kan dan ook je stookolieketel uitzetten. Die staat het best uit tijdens en een tijdje na de levering. Anders loop je het risico dat het residu dat zich op de bodem van de kuip bevindt, wordt opgestuwd en verstoppingen veroorzaakt in de filter of de sproeier.           

Stappenplan: ontluchten van radiatoren

Voilà, je bent helemaal klaar om te bestellen! We doen er nog een tip bovenop. Heeft je verwarming maanden niet gedraaid? Ontlucht je radiatoren dan eerst. Ontdek hier een handig stappenplan voor het ontluchten van radiatoren.

Wil jij stookolie bestellen, of heb je hier vragen over? Neem contact op met Informazout. Vraag hier je gratis infobrochure aan. Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang elke maand de beste energietips in je mailbox. In één moeite maak je kans op mooie prijzen.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.