Update: Opgetrokken Mazoutcheque van 300 euro. Zo vraag je hem nog tijdig aan.

03/11/2022

Eerder kon je als mazoutverbruiker al de Mazoutcheque aanvragen. Die diende ter compensatie van de sterk gestegen energieprijzen voor de vele gezinnen die stoken op mazout. Op 16 september 2022 werd deze verwarmingstoelage opgetrokken naar 300 euro. Ook werd de aanvraagperiode verlengd tot eind maart 2023. Ontdek hoe je je premie nog kunt aanvragen en download ook de infofolder. Zo heb je alle gegevens bij de hand.

Verwarmingstoelage verhoogd

Verwarm je op mazout, dan kun je wel wat financiële steun gebruiken. Ook de mazoutprijs is het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. De Federale Regering compenseert de hoge energieprijzen voor mazout voor een stuk met de Mazoutcheque. Alle beetje helpen, toch? De cheque werd ondertussen opgetrokken van 225 euro naar 300 euro. Daarnaast is ook de periode verlengd naar 31 maart 2023. Het vaste forfaitaire bedrag kun je eenmalig aanvragen en in één keer ontvangen op je bankrekening als je aan de voorwaarden voldoet. 

Voorwaarden Mazoutcheque

Je kunt de mazoutcheque van 300 euro krijgen als je de aanvraag doet en aan de voorwaarden voldoet. Ben je gedomicilieerd in een eengezinswoning of appartement en werd er tussen 15 november 2021 en 31 maart 2022 minstens één keer mazout bij jou thuis in bulk geleverd? Dan kun je de aanvraag voor de Mazoutcheque doen. Dit kan online of via de post. Opgepast, dit is een eenmalige toelage. Koop je meerdere keren mazout aan, dan krijg je toch maar één keer het bedrag van 300 euro gestort.

Praktisch: zo vraag je je Mazoutcheque van 300 euro aan

Houd deze documenten en info bij de hand:

  • een kopie van je mazoutfactuur (met het ondernemingsnummer van je mazoutleverancier, je klantnummer, de datum van levering en de factuurdatum)
  • een bewijs van betaling van je factuur (bijv. bankafschrift)
  • je bankrekeningnummer (zie bankkaart)

Dien je aanvraag online in:

Vraag via deze link de Mazoutcheque met behulp van je elektronische identiteitskaart aan.

Of dien je aanvraag offline in:

Wil je je cheque liever via papier aanvragen? Vraag dan aan je stookolieleverancier het document dat voor jou van toepassing is. (Invulformulier type A voor individuele woningen, Invulformulier type B voor een appartementsgebouw met mede-eigendom en verwarming op mazout via een gemeenschappelijke installatie).

Stuur het document aangetekend en voldoende gefrankeerd naar dit adres:

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Algemene Directie Energie (Cel Mazoutpremie 300 euro)
Koning Albert II-laan 16,1000 Brussel

Uitbetaling Mazoutcheque

Je aanvraag zal worden beoordeeld en bij goedkeuring ook uitbetaald worden door de FOD Economie. Dit wordt dus niet verrekend bij je aankoop bij je stookolieleverancier. Ook mag je het niet afhouden van je leveringsfactuur. Vraag dus tijdig je premie nog aan bij FOD Economie voor 31 maart 2023.

Wil je up-to-date blijven over verwarmen met stookolie en de Mazoutcheque? Raadplaag dan de website van Informazout. Download ook de handige infofolder met praktische informatie.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.