Je woning verwarmen: waarom kiezen voor mazout?

15/04/2021

De keuze van je verwarmingsenergie is allesbehalve makkelijk. Er zijn immers heel wat mogelijkheden. Wil jij zuinig en milieubewust verwarmen, zonder toe te geven op comfort? Ontdek waarom mazout voor jou de beste verwarmingsoplossing kan zijn. Weet wel dat je vanaf 2022 in Vlaanderen je oude stookolieketel enkel nog mag vervangen door een nieuwe als er geen aansluiting op het aardgasnet mogelijk is.

Superzuinig verwarmen met mazout

Je wil genieten van comfortabele warmte wanneer dat nodig is, tegelijk wil je je niet blauw betalen aan je energiefactuur. Met mazout kan je uiterst zuinig en efficiënt verwarmen. De ketels en branders van de nieuwste generatie stookolieketels leveren je het maximum uit elke druppel mazout. Tip: sinds 2015 vind je op je mazoutketel een kleurencode terug die aangeeft hoe zuinig een mazoutketel is. Hoe groener de kleur, hoe minder energieverbruik en hoe meer je kan besparen. Benieuwd welke mazoutketel jij best kiest? Zoek hier het energielabel van een mazoutketel op of contacteer een expert voor advies.

Meer onafhankelijkheid en transparante prijzen

Wanneer je voor mazout kiest, kan je zelf je energiefactuur beheren. Geen onaangename verrassingen door netwerkbeheerders die je factuur bepalen. Je slaat je eigen voorraad op en met een slimme meter kan je op elk moment zien hoeveel je al verbruikt hebt. Bovendien kan je de prijzen van mazout in de gaten houden en weet je perfect op voorhand wat de kosten zullen zijn. Je kiest zelf wanneer en aan welke prijs je je tank opnieuw vult. Dankzij de officiële maximumprijs en de vrije markt wordt je aankoop beschermd. Check hier de actuele mazoutprijs.

Veilig verwarmen met mazout

Echt genieten kan pas als je je 100% veilig voelt. Met mazout kan je helemaal gerust zijn. Deze brandstof kan niet ontploffen en onder 55°C kan het ook niet ontbranden. Ook de kans op een CO-vergiftiging kan je helemaal verwaarlozen. Door een jaarlijks onderhoud van je installatie verwarm je veilig en zuinig. Als je kiest voor een tank met Optitank-label ben je zeker van een kwalitatief en veilig reservoir dankzij de dubbele bescherming. Deze reservoirs zijn verkrijgbaar met de modernste lekdetectiesystemen en overvulbeveiliging. Een extra zekerheid om zonder zorgen te genieten van behaaglijke warmte in huis. Neem contact op met een expert in je buurt en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Futureproof verwarmen met mazout

Dankzij het blijvend investeren in de nieuwste technologie kan je alsmaar efficiënter verwarmen. Je mazoutinstallatie houdt naast je hele woning ook je sanitair warm water op temperatuur. Altijd een warme douche gegarandeerd! Ook kan je je verwarmingsinstallatie op mazout perfect combineren met hernieuwbare technieken. Dat scheelt niet alleen in verbruik, het is ook de meest milieubewuste keuze. Lees meer over de combinatie mazout en zon, of mazout en warmtepomp.

Slim verwarmen met mazout

Er bestaan tegenwoordig ‘slimme verwarmingsketels’ met mazout. Die kan je vanop afstand bedienen met je smartphone. Dit systeem vergemakkelijkt bovendien het onderhoud en eventuele herstellingen. Gaat je ketel in storing, dan stuurt hij een concrete foutcode naar de fabrikant. Hij kan meteen de technieker informeren. Praktisch en tijdbesparend. Wil jij elke maand de beste energietips in je mailbox? Schrijf je in voor de MazoutMail, en maak kans op mooie prijzen.

Stookolie wordt koolstofarm

Benieuwd naar de toekomst van mazout? Wetenschappers werken momenteel volop aan de ontwikkeling van koolstofarme brandstoffen. Door aan mazout een hernieuwbare component toe te voegen, kunnen ze stookolie veranderen in koolstofarme brandstof. Een belangrijke innovatie, want deze hernieuwbare vloeibare brandstoffen stoten minder CO2 uit en zijn dus duurzamer. Goed om te weten: je zal deze hernieuwbare brandstoffen kunnen gebruiken in je bestaande mazoutketel en tank. Op die manier evolueer je met je bestaande installatie mee naar klimaatneutraal verwarmen tegen 2050! Bekijk het introductiefilmpje en ontdek alle voordelen van koolstofarme brandstoffen.

Je verwarming is de grootste energievreter in huis. Wil jij energiezuinig verwarmen met respect voor het milieu? Lees meer over de voordelen van verwarmen op mazout en vraag je gratis infobrochure aan. Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis? Neem contact op met een expert voor advies.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.