Wintertime! Hoe bespaar je energie zonder kou te lijden?

Gepubliceerd op

De koude wintermaanden komen eraan. Hoe hou je je energieverbruik onder controle, zonder dat je comfort eronder lijdt? Als je overstapt op een nieuwe condensatieketel, verbruik je gemiddeld tot 40% minder. Hello energiebesparing! Dankzij de vervangpremie van 500 euro is je aankoop extra snel terugverdiend.

Verzeker je comfort en bespaar jaarlijks tot 700 euro

Waarom je oude verwarmingsketel vervangen als die nog werkt? Daar zijn goede redenen voor! Een oude gasketel verbruikt veel meer dan nodig, bovendien gaat hij sneller stuk. Is jouw verwarmingsketel 20 jaar of ouder? Kijk dan uit naar een nieuwe gascondensatieketel. Daarmee verbruik je gemiddeld tot 40% minder, terwijl je comfort op peil blijft. Gas.be ondersteunt je met een premie van minstens 500 euro. Die komt bovenop de besparing op je energiefactuur van 440 tot 700 euro* per jaar. Ontdek hier hoe je meeprofiteert.

Een nieuwe condensatieketel is snel terugverdiend

Waar maakt een gascondensatieketel het verschil? Hij maakt niet alleen optimaal gebruik van de geleverde energie, maar benut ook de warmte van de rookgassen die anders door de schoorsteen verdwijnt. En dat merk je op je energiefactuur. Gemiddeld bespaar je tot 18%. Na een zestal jaar is je investering terugverdiend, terwijl je energiebesparing blijft doorlopen. Tip: pak je vervangpremie van 500 euro, want daarmee is je investering nog sneller terugverdiend.

Met een nieuwe ketel vermijd je pannes

Hoe belangrijk een goed werkende cv-ketel wel is, merk je wanneer je ketel defect raakt. Een panne komt altijd ongelegen, en het is niet evident om meteen hulp te krijgen van een technicus. Bovendien is zo’n interventie niet gratis. Een nieuwe condensatieketel is een stuk betrouwbaarder dan een oude verwarmingsketel. Zo slaap je tijdens de winter, en de jaren die erop volgen, op je beide oren. Ontdek de getuigenis van Gustaaf, die de overstap maakte en in de wolken is met zijn nieuwe ketel.

De mazoutketel gaat op pensioen

Verwarm jij nog met een oude stookolieketel? Dan loont het zeker de moeite om over te stappen op een zuinig, milieuvriendelijk en betaalbaar gasalternatief. Ontdek hier wat jij te winnen hebt. Goed om te weten: stookolieketels zijn vanaf 2021 niet meer toegelaten bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Een algemeen verbod op stookolieketels is er nog niet, maar vanaf 2021 mag je je oude stookolieketel niet meer vervangen door een nieuwe als er een gasaansluiting bij jou in de straat ligt. Gas is dus the way to go. Leer hier hoe jij makkelijk overstapt.

Gas, een verantwoorde keuze

Wil jij het milieu een dienst bewijzen? Aardgas is de meest zuivere fossiele brandstof en stoot bij verbranding tot 25% minder CO2 uit. Gas beperkt voor 77% het aandeel fijnstof in de lucht en ook de luchtkwaliteit gaat erop vooruit, omdat de uitstoot van NOx quasi volledig tenietgedaan wordt. Bovendien wordt gas steeds groener. Wil je nog een stapje verder gaan? Ontdek dan de voordelige combinaties met hernieuwbare energie.

Welke condensatieketel kiezen?

Een condensatieketel kun je herkennen aan het Energielabel Klasse A. Er zijn diverse types. Welke jij best kiest? Neem contact op met een erkend Cerga-installateur. Hij kan je vertellen welke ketel en installatie het meest geschikt is voor jouw woning. Vind hier een Cerga-installateur in je buurt. Ook de installatie van je verwarmingsketel laat je aan hem over, zo ben je zeker dat je installatie correct geplaatst wordt en veilig is.

Wil jij besparen op energie, maar niet op comfort? Dan is dit het moment om je oude gasketel van voor 2000 te vervangen. Vraag je vervangpremie aan en verdien 500 euro terug bij aankoop van een nieuw toestel. Je kunt deze premie cumuleren met premies van distributienetbeheerders, regionale premies en belastingvoordelen die de overheid verleent. Waar wacht je nog op?

*Voor een gascondensatieketel en een gemiddelde netto warmtebehoefte van 18.600 kWh/jaar bedraagt de jaarlijkse besparing ongeveer 440 euro, voor een gaswarmtepomp en een gemiddelde netto warmtebehoefte van 18.600 kWh/jaar bedraagt de jaarlijkse besparing ongeveer 700 euro.