Verwijderen van je mazouttank? Hoeveel kost dit?

Gepubliceerd op 11 Augustus 2023

Gebruik je je mazouttank niet meer, dan moet je die wettelijk gezien laten verwijderen of saneren. Hoeveel kost het verwijderen van je mazouttank? En welk btw-tarief is voor jou van toepassing? We zochten het voor je uit.

Kostprijs mazouttank verwijderen

In tegenstelling tot de kosten van de keuring van een mazouttank, kunnen we de prijs voor het verwijderen van je mazouttank niet rechttoe rechtaan meegeven. Die is namelijk afhankelijk van verschillende factoren zoals het type mazouttank en de capaciteit ervan. Het verwijderen van de mazouttank is ook niet altijd praktisch mogelijk. Hij wordt dan gereinigd en opgevuld met inert materiaal om hem buiten werking te stellen.

Vraag je offerte op maat

Omdat er zoveel factoren de prijs beïnvloeden, laat je voor het verwijderen van je mazouttank beter een offerte op maat uitwerken. Hiervoor komen de experts van All-in Tank service graag bij jou ter plaatse om de specifieke omstandigheden te controleren. Zo kan men beter inschatten hoeveel werkuren er nodig zijn en wat de kosten zullen zijn. Neem hier contact op voor een offerte.

Kostprijs mazouttank reinigen en opvullen

Is het praktisch onmogelijk om je ondergrondse mazouttank uit te graven en definitief te verwijderen, bijvoorbeeld omdat het stabiliteitsproblemen voor je woning kan veroorzaken? Dan kan de mazouttank na zorgvuldig leegmaken en reinigen opgevuld worden met een inert materiaal zoals zand of schuim.

Ook hier spelen diverse factoren een rol in de prijsbepaling. Zo is de prijs enerzijds afhankelijk van het type tank en het aantal liter mazout dat erin kan, en anderzijds van het inert opvulmateriaal dat je kiest. Het opvullen van je mazouttank met schuim kost bijvoorbeeld minder dan hem op te vullen met zand. Het opschuimen vraagt namelijk minder tijd. Je kan op voorhand het online offerteformulier invullen. Zo heb je al een idee van de richtprijs.

Vergeet het btw-tarief niet

In het totaalbedrag van je mazoutsanering moeten we ook nog de btw verrekenen. Het definitief verwijderen van een mazouttank valt onder het normale btw-tarief van 21%. Toch zijn er bepaalde situaties waarbij je aanspraak maakt op het verlaagde btw-tarief van 6%. Dat is bijvoorbeeld het geval als je je oude mazouttank vervangt door een nieuwe tank of wanneer het verwijderen van de mazouttank deel uitmaakt van grondige renovatiewerken.

Premies

Bepaalde gemeentes geven een premie voor de buitengebruikstelling van stookolietanks. Het loont dus zeker de moeite om hiernaar te informeren bij jouw gemeente of stad.

Krijg een persoonlijke prijsbepaling

Ben je benieuwd hoeveel het verwijderen van jouw mazouttank exact kost? Vraag dan vrijblijvend je offerte op maat aan. Zo weet je meteen hoeveel budget je moet voorzien en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Meer weten over je mazouttank keuren, verwijderen of kopen? Informeer je op de website of neem contact op met de specialisten van All-In Tank Service bij specifieke vragen.