Mazouttank saneren: ontdek tips om het reinigen van je mazouttank goed voor te bereiden

Gepubliceerd op

Wil je jouw mazouttank reinigen? Reken op de expertise, advies op maat en een propere, snelle uitvoering van All-in Tank Service. Hoe kun je de sanering van je mazouttank voorbereiden? Ga aan de slag met deze tips.

Zorg voor voldoende parkeerruimte

Het ledigen, proper maken en het eventueel opvullen of verwijderen van je mazouttank kan in één beweging worden uitgevoerd. Hiervoor wordt een unieke reinigingswagen gebruikt. Wel is het belangrijk dat er voldoende parkeerruimte, minstens 20 meter, voorzien is. Woon je in een drukke straat of stad? Zorg er en dan voor dat je een parkeerverbod hebt aangevraagd zodat er genoeg plaats gereserveerd is zodat de reinigingswagen hier kan staan. Zorg er wel voor dat dit aan de straatkant is van je woning waar de mazouttank zicht bevindt. De reinigingsslangen mogen namelijk niet over de weg gelegd worden. Ze mogen namelijk niet beschadigd worden door voorbijkomend verkeer.

Maak het mangat vrij

Zorg ervoor dat het deksel van je mazouttank zichtbaar en makkelijk te vinden is. Om dit deksel te kunnen wegnemen, mag er dus geen puin, zand of beton op liggen. Hieronder bevindt zich de toezichtsput met daarin het mangat met de vulmond en de overvulbeveiliging. Ook die moet volledig zichtbaar en bereikbaar zijn als ze je mazouttank komen saneren. De toezichtsput mag niet dieper dan 70 centimeter zijn en moet minstens 40 op 40 centimeter breed zijn. Zo kan het mangat vlot bereikt worden om je mazouttank te reinigen.

Interesse? Kom hier meer te weten over het professioneel reinigenVraag een offerte aan voor de sanering van je mazouttank

   

standaard