1. Leegpompen mazouttank
Wil je mazouttank laten saneren om hem daarna te verwijderen? Dan wordt hij eerst buiten gebruik gesteld door hem leeg te pompen. Zo vermijd je dat de overgebleven mazout de bodem verontreinigt bij lekken.
Zit er nog bruikbare mazout in je tank? Dan wordt dit overschot opgeslagen in een tankwagen. Die kan dan worden overgebracht op een ander adres zodat er geen brandstof verloren gaat. Wil je je mazouttank alleen laten leegpompen? Ook dat kan. Doe beroep op de ervaren experts van All-in Tank Service.
2. Reinigen mazouttank
Een volgende stap is het reinigen van je mazouttank. Na het leegpompen wordt het nog aanwezige vloeibare afval van mazout en slib overgepompt naar het afvalreservoir in de reinigingswagen. Zijn alle schadelijke stoffen afgevoerd, dan wordt de binnenkant van de mazouttank onder hoge druk gereinigd met een gespecialiseerd reinigingsmiddel.
3. Opvullen of verwijderen mazouttank
Je kan zowel een bovengrondse als ondergrondse mazouttank laten verwijderen. Een ondergrondse mazouttank wordt ook wel eens opgevuld. Vraag je offerte aan.
Bovengrondse mazouttank
Een ongebruikte bovengrondse mazouttank, wordt in Vlaanderen doorgaans altijd verwijderd. Voor mazouttanks van 6000 liter (5000 kg) of minder is dit niet verplicht. Toch wordt dit vaak gedaan omwille van de extra ruimte die er zo vrijkomt. Als het mogelijk is, wordt de mazouttank in zijn geheel afgevoerd. Kan dit niet? Dan wordt de tank met behulp van een knabbelschaar vonk-, rook- en geurvrij verschroot en worden de aparte delen weggevoerd.
Ondergrondse mazouttank
Heb je een ondergrondse mazouttank die niet meer in gebruik is? Dan moet je die volgens de wet laten uitgraven. Is dit technisch onmogelijk bijvoorbeeld door stabiliteitsrisico’s bij het uitgraven? Dan kan je de tank ook neutraliseren en hem laten opvullen met inert materiaal zoals zand of schuim.
Moet je mazoutinstallatie de deur uit? Laat je mazouttank leegpompen en saneren door een expert. Neem contact op met de specialisten van All-in Tank Service.