Airco zelf plaatsen? Kies nu voor zelfbouw en geniet van een koele zomer (tijdelijk met korting!)

22/04/2024

Onze zomers worden heter en heter. Hoe hou jij deze zomer het hoofd koel, zonder hoge energiekosten? Laat dat maar over aan een airco oftewel een lucht-lucht warmtepomp. Die kan je woning zowel efficiënt koelen als verwarmen, waardoor je het ganse jaar door profiteert van een comfortabele temperatuur in huis. Dankzij het handig zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw plaats je snel en makkelijk zelf jouw airco. Nu met 10% korting! Bestel je zelfbouwpakket airco en geniet deze zomer al van een heerlijk koele woning. 

Airco, comfort het hele jaar door 

Met een airco, ook bekend als een lucht-lucht warmtepomp, kan je het hele jaar door je woning verwarmen en koelen. Lucht-lucht warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken die om je huis te verwarmen of te koelen. Ze zijn energiezuinig, milieuvriendelijk en kostenbesparend. In vergelijking met andere verwarmingssystemen, zoals centrale verwarming met gas of stookolie, zijn lucht-lucht warmtepompen voordeliger in aanschaf. Bovendien is de installatie ervan eenvoudiger en goedkoper, zeker als je zelf aan de slag gaat met een zelfbouwpakket op maat. 

Tip: Met het handig zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw kan je eenvoudig zelf je airco installeren en fiks besparen. Ervaring is niet nodig. Ontdek hier hoe het werkt en ontvang vrijblijvend een prijsindicatie

Waarom kiezen voor een lucht-luchtwarmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp is een verstandige keuze, of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaande woning renoveert. Ontdek 10 voordelen voor jou als (ver)bouwer:

  1. Energiebesparing: Lucht-lucht warmtepompen verbruiken tot 4 keer minder energie dan traditionele airconditioningapparaten, omdat ze warmte uit de buitenlucht halen in plaats van elektriciteit te gebruiken om koele lucht te produceren. Dit kan je energiekosten aanzienlijk verlagen, vooral tijdens de warme zomermaanden.
  2. Koeling en verwarming: Lucht-lucht warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. Zo geniet je het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat.
  3. Kleine ecologische voetafdruk:Lucht-lucht warmtepompen halen het grootste deel van hun energie uit de buitenlucht, waardoor ze aanzienlijk minder CO2 uitstoten dan traditionele verwarmingssystemen die op fossiele brandstoffen werken.
  4. In elke ruimte de juiste temperatuur: Je kan alle binnenunits individueel bedienen. Zo kies je zelf de gewenste temperatuur voor elke ruimte.
  5. Verbeterde luchtkwaliteit: Lucht-lucht warmtepompen filteren stof, pollen en andere allergenen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit in huis verbetert.
  6. Geluidsarm: Moderne lucht-lucht warmtepompen zijn erg stil, waardoor je geluidsoverlast vermijdt.
  7. Snelle werking: Lucht-lucht warmtepompen werken snel en efficiënt. Ze kunnen een ruimte op korte tijd op de gewenste temperatuur brengen.
  8. Toekomstbestendig: De overheid wil af van fossiele brandstoffen. De regels voor het gebruik van gas en stookolie worden almaar strenger. Met een lucht-lucht warmtepomp ben je zeker van een toekomstbestendige oplossing.
  9. Overheidssubsidies: Kies je voor een lucht-lucht warmtepomp, dan kom je in aanmerking voor premies.
  10. Eenvoudig te installeren: Met een zelfbouwpakket en de ondersteuning van Sack Zelfbouw kan je eenvoudig zelf je airco plaatsen, waardoor je meer dan 50% op de kosten kan besparenMaak hier een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Welke airco kiezen?

Bij het kiezen van een airco voor je woning zijn er verschillende aandachtspunten. Zo moet je bepalen hoeveel ruimtes je wil koelen of verwarmen. Voor slechts één ruimte is een monosplit-airco ideaal, waarbij één binnenunit wordt gecombineerd met één buitenunit. Als je meerdere ruimtes wil behandelen, biedt een multisplit-airco meer flexibiliteit. Hierbij kan één buitenunit worden gecombineerd met meerdere binnenunits (maximaal 4), waardoor individuele temperatuurregeling per ruimte mogelijk is. 

Het is ook cruciaal om een airco te kiezen met het juiste vermogen voor je woning. Een te kleine unit zal je huis niet voldoende kunnen koelen, terwijl een te grote unit onnodig energie verspilt.

De experts van Sack Zelfbouw helpen jou om het juiste vermogen te bepalen op basis van de specifieke behoeften van je huis. Je zelfbouwpakket wordt op maat samengesteld op basis van een gedetailleerde warmteberekening. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt. Vraag hier je afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plaats zelf je airco en bespaar  

Lucht-lucht warmtepompen zijn relatief eenvoudig te installeren, zonder complexe leidingen of buizenstelsels. Door je airco zelf te plaatsen, bespaar je op de kosten van een professionele installateur en regel je zelf je planning. Sack Zelfbouw zorgt voor een zelfbouwpakket op maat en de nodige ondersteuning. Zo plaats je eenvoudig zelf je airco, zelfs zonder ervaring. Ontdek de mogelijkheden in deze infobrochure.

Hoe helpt Sack Zelfbouw? 

Sack Zelfbouw staat je bij van a tot z. Je ontvangt een zelfbouwpakket op maat van jouw woning. Bij de levering van de materialen geven hun techniekers je een duidelijke uitleg en praktische tips. Ze voorzien je ook van overzichtelijke technische info, een duidelijke digitale handleiding en een instructie-video. Wanneer je hulp nodig hebt tijdens de installatie, staat hun technische dienst paraat. En zodra de plaatsing van je warmtepomp klaar is, komen de technici van Sack Zelfbouw je installatie opstarten.

Waarom zou je wachten tot een dure installateur tijd heeft voor jouw project? Met het handig zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw plaats je in no time zelf je airco. Je krijgt deskundig advies, heldere instructies en ondersteuning op de werf. Succes gegarandeerd!

Voorkom deze zomer oververhitting in huis. Plaats nu zelf je airco met het handig zelfbouwpakket van Sack Zelfbouw zodat je voorbereid bent op de warme zomerdagen. Dit is het moment om in actie te komen, want tijdelijk krijg je 10% korting op jouw zelfbouwpakket. Vraag hier jouw offerte met korting aan

In samenwerking met Sack Zelfbouw

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.