Volop genieten dankzij een stille airco

Gepubliceerd op

Tijdens warme zomerdagen is een airco het perfecte toestel om je woning lekker fris te houden. Voor wie nog geen airco heeft, is dit het ideale moment om er eentje aan te schaffen. Twijfel je dat deze te veel geluid zou maken voor jou of je buren? Geen paniek! Kies voor een stille airco van Daikin en koel zonder zorgen.  

Maakt een airco lawaai? 

Je gebruikt de term lawaai als je het geluid als onnodig of hinderlijk ervaart. De hoeveelheid geluid dat een aircotoestel maakt, hangt af van verschillende factoren. Airco’s produceren voornamelijk geluid tijdens de werking. Wat voor de meeste toestellen die je gebruikt het geval is. Toch hoor je het toestel overdag nauwelijks door de vele achtergrondgeluiden zowel binnen- als buitenshuis. Denk hierbij aan voorbijrijdend verkeer, spelende kinderen of muziek. En zelfs wanneer er geen achtergrondgeluid is, hoor je de stille airco’s van Daikin amper.

Wat met de binnenunit? 

Heb je het binnenshuis graag aangenaam stil? Dan is er goed nieuws. De meeste Daikin-binnenunits produceren slechts 25 tot 45 decibel. Dit kan je vergelijken met het geluid van ruisende bomen of gefluister. Met de Sleep Mode ga je zelfs een stapje verder. Dan zakt het geluidsniveau tot een bijna onhoorbare 19 decibel. Ideaal wanneer je gaat slapen.

Wat met de buitenunit?   

Ook de buitenunit van je airco (lucht-luchtwarmtepomp) produceert geluid tijdens de werking. Wie denkt dit geluid te dempen door de unit te omsluiten of in een hoek te plaatsen, heeft het bij het foute eind. Hoe meer je de unit afschermt, hoe meer geluid deze maakt en de efficiëntie afneemt. De Daikin-buitenunits beschikken echter over een Silent-functie waarbij het geluid tot een maximum wordt beperkt.

Ook volgende tips helpen je bij het minimaliseren van geluid mocht dit nodig zijn: koop een geluiddempende kast of plaats planten op een bepaalde afstand rondom je buitenunit. Bloemen of struiken dempen het geluid en maken er bovendien een mooi plaatje van. We raden je aan om regelmatig bladeren of takken te verwijderen, zodat je installatie efficiënt blijft werken.

Locatie, locatie, locatie 

Ook de plaats van de buitenunit is belangrijk. Installeer je buitenunit waar je het minst hinder verwacht: bvb. aan de buitengevel het verst van je buren of zo ver mogelijk van je slaapkamerraam Denk bovendien aan een plaats op de begane grond. Dit is eenvoudiger voor een interventie of onderhoud. Kleine tip: de binnen- en buitenunit van je toestel worden verbonden met elkaar. Controleer dus op voorhand de maximale lengte van je leidingen op problemen te voorkomen.

Ga voor professionele plaatsing 

Elk type bouwproject is anders, dus vraag raad aan een vakman om je airco te installeren. Staat de buitenunit bijvoorbeeld op een constructie op het dak, dan moet hij stevig gemonteerd staan op rubberen geluidsdempers om trillingen en/of resonantie tegen te gaan. Dit zorgt voor een stabiele plaatsing zodat jij en je buren geen overlast ondervinden.

Wil je jouw aircotoestel jarenlang in topconditie houden? Dan is regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Laat een expert jaarlijks een onderhoudsbeurt uitvoeren. Zo hou je het vermogen hoog en het geluidsniveau laag.

Kies voor een stille airco van Daikin

Vastbesloten om een fluisterstille airco van Daikin in huis te halen? Ga langs in één van de Daikin Experience Centra en ontdek welk toestel het best past in je woning. Zo koel jij deze zomer zonder zorgen! 

   

standaard