Ventilatie bij renovatie: stap voor stap naar een gezonde woning

17/08/2023

Elk renovatieproject is anders en heeft zijn eigen uitdagingen en doelen. Als het gaat om verduurzamen, is er dus telkens een unieke aanpak nodig. Hoe vind je de ventilatie en verwarming die past bij jouw budget en wensen? Zehnder helpt je aan de slag gaan via een handig stappenplan.

Upgrade je ventilatiesysteem C

Je kan natuurlijk altijd kiezen voor een volledig nieuwe ventilatie, maar je kunt ook gaan voor een duurzame upgrade van je bestaande ventilatie. Heb je al een ComfoFan S mechanische ventilatiebox van Zehnder? Of wil je de CMF(e) vervangen, de oudere versie van deze unit? Dan kan je je huidige box behouden door heel eenvoudig alleen het motoronderdeel van de ventilatiebox te vervangen. Zo kan het nieuwe, losse motoronderdeel ComfoFan Silent Move Up met een paar schroeven en kliks gemakkelijk in de box geplaatst worden. Doordat de omhulsels van de Zehnder ventilatieboxen door de jaren heen altijd gelijk zijn gebleven is de vervanging zó gebeurd.

Toch liever een volledig nieuwe ventilatiebox? Dan is de nieuwe Zehnder ComfoFan Silent de ideale systeem C ventilatiebox.

Schakel over naar ventilatiesysteem D

Een nóg duurzamere oplossing is het overstappen van mechanische ventilatie naar systeem D ventilatie (balansventilatie). Anders dan bij mechanische ventilatie heb je bij dit soort ventilatie geen raamroosters nodig. Balansventilatie filtert namelijk de inkomende lucht en bespaart energie door warmte te hergebruiken. Je bespaart zo op de energiekosten én hebt geen last van kou, tocht of insecten die langs de roosters kunnen binnenkomen.

Renovatie gepland? Zo ga je aan de slag

Of je nu kiest voor een upgrade van je bestaande ventilatie of voor een volledig nieuw systeem, in ieder geval staan gezondheid, comfort en energie-efficiëntie centraal. Afhankelijk van je andere renovatiewensen (isoleren, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp bijvoorbeeld) helpt Zehnder je op weg met het realiseren van de meest duurzame totaaloplossing voor je project.

Omdat er de dag van vandaag zoveel verschillende oplossingen bestaan en elke renovatie anders is, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Geen zorgen! Met slimme systemen, de juiste producten en een handig stappenplan kom je al een heel eind. Download het Zehnder renovatiestappenplan.

Op zoek naar de ideale ventilatie voor je project? Ontdek een groothandel of installateur in je buurt. 

ComfoAir Q systeem D ventilatie ComfoAir Flex ventilatie
In samenwerking met Zehnder

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.