Ultracompact ventilatiesysteem voor appartementen: Zehnder ComfoVar Aero

07/05/2024

Appartementen worden kleiner gebouwd maar moeten ook voorzien worden van ventilatie en andere duurzame technieken. Een uitdaging dus wanneer je een ventilatiesysteem in jouw hoogbouwproject moet plaatsen. Gelukkig heeft Zehnder hier de ideale oplossing: de ComfoVar Aero. Hiermee haal je meer uit je vierkante meters. Maak kennis met de troeven van deze nieuwkomer. 

ComfoVar Aero: revolutionair ventilatiesysteem

Elke vierkante meter telt, zeker in compacte appartementen. Ben je op zoek naar een geschikte ventilatieoplossing waarbij je zo efficiënt mogelijk gebruik maakt van ruimte? Dan is ComfoVar Aero, het nieuwste ventilatiesysteem van Zehnder, de ideale oplossing voor jouw project. Geschikt voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Er bestaan 2 varianten: ComfoVar Aero en de geconnecteerde variant ComfoVar Aero Connect.

Compacte, centrale ventilatieoplossing

Met het ventilatiesysteem ComfoVar Aero kan je een volledig appartementencomplex ventileren. Hierbij wordt één centrale luchtbehandelingskast op het dak of in de kelder geplaatst. Van hieruit wordt de toe- en afvoerlucht verdeeld over centrale luchtkanalen over de appartementen. De compacte units kunnen geplaats worden in elke kast of in een verlaagd plafond waar leidingen aanwezig zijn. Hierdoor wordt er in de appartementen zelf slechts een minimum aan ruimte ingenomen en is er meer leefruimte voor de bewoners beschikbaar.

Makkelijk, ongestoord onderhoud

Doordat de centrale luchtbehandelingskast zich buiten de appartementen bevindt, kan het onderhoud, zoals de filtervervanging en de service aan de kast, buiten de appartementen gebeuren. De luchtvolumeregelaars zijn onderhoudsarm. Een steekproef volstaat. Met de ComfoVar Aero Connect krijg je bovendien alle info van de appartementen via een centraal gebouwbeheersysteem, zodat je de bewoners niet hoeft te storen.

Kwaliteitsvol en efficiënt ventileren

De ComfoVar Aero meet nauwkeurig en geautomatiseerd de debieten in de woningen. De juiste hoeveelheid lucht wordt toegevoerd dankzij de druppelvormige luchtvolume-regelaars. Op basis van de luchtkwaliteit die door sensoren gemeten wordt, wordt de ventilatiehoeveelheid aangepast. Zo wordt er onnodig energieverbruik vermeden. Bovendien is er warmteterugwinning mogelijk. Ongezien in de gestapelde woningbouw. Benieuwd? Ontdek de werking van de ComfoVar Aero in deze video.

Wil je meer weten? Check alle productinformatie over ComfoVar Aero en ComfoVar Aero Connect. Benieuwd naar de mogelijkheden van dit revolutionaire ventilatiesysteem voor jouw hoogbouwproject? Neem contact op met een Zehnder ventilatie-expert en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. 

In samenwerking met Zehnder

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.