Hoe efficiënt je woning ventileren zonder warmteverlies?

Gepubliceerd op 18 January 2022

We zijn nog niet verlost van het coronavirus, dus zijn we extra gemotiveerd om te zorgen voor gezonde lucht in huis. Maar hoe pak je dat best aan? De ramen openzwaaien helpt om je woning te verluchten, maar voor een gezond binnenklimaat moet je ook ventileren. Ontdek een compact ventilatiesysteem waarmee je efficiënt ventileert zonder warmteverlies.

Ventileren is een must

We brengen heel wat tijd in huis door, zeker tijdens de koude maanden. Helaas is de luchtkwaliteit in onze woningen vaak ondermaats. Diverse zaken doen de luchtkwaliteit in huis verslechteren: keukengeuren, vocht dat ontstaat bij het koken of douchen, huisdieren, kaarsen, uitgeademde lucht enzoverder. Zo raakt de binnenlucht tot 5 keer meer vervuild dan de buitenlucht! Da’s gevaarlijk, want vervuilde binnenlucht houdt risico’s in voor je gezondheid en kan schimmelvorming in huis veroorzaken.

Hoe vermijd je vochtproblemen in je woning en bijbehorende gezondheidsrisico’s? Vraag je gratis infobrochure aan en ontdek nuttige tips voor een gezond binnenklimaat.

Hoe helpt een ventilatiesysteem?

Een efficiënt ventilatiesysteem voert vuile, gebruikte lucht uit onze leefruimtes af en brengt frisse, zuurstofrijke lucht naar binnen. Het verschil merk je vanaf dag één. Door de optimale luchtkwaliteit in je woning zal je meer energie hebben en beter slapen, bovendien verkleint de kans op CO-vergiftiging. Safety first! Ontdek een compact ventilatiesysteem dat topprestaties levert.

Welk ventilatiesysteem kiezen?

Wist je dat een ventilatiesysteem in veel gevallen verplicht is? Als je een nieuwe woning bouwt of je huidige woning grondig energetisch renoveert, moet je een volledig mechanisch ventilatiesysteem plaatsen. Hierbij kan je kiezen voor een systeem C of D. Het systeem C ventileert goed, maar filtert de lucht niet. Dat is wel het geval bij het systeem D: de aangevoerde lucht wordt gefilterd en op een aangename temperatuur gebracht voor die de leefruimtes bereikt. Maar daar blijft het niet bij!

Efficiënt ventileren, mét warmterecuperatie

Een ventilatiesysteem D heeft een belangrijke troef: het recupereert warmte. Terwijl de lucht in je woning continu ververst wordt, blijft de temperatuur in huis op peil. Zonder dat je extra moet verwarmen! Je woning efficiënt ventileren, zonder warmteverlies? Dat doe je met de ComfoAir Flex van Zehnder. Dit energiezuinige ventilatiesysteem verbetert de luchtkwaliteit in de woning, terwijl de vochtigheidsgraad op peil blijft. Bovendien ben je zeker dat er geen kostbare warmte verloren gaat. Geen overbodige luxe, zeker gezien de huidige energieprijzen. Ontdek ComfoAir Flex.

ComfoAir Flex 250 & 350, ideaal voor kleine en middelgrote woningen

De Zehnder ComfoAir Flex toestellen behoren tot een nieuwe generatie ventilatie-units. Ze zijn nog stiller, efficiënter en intelligenter dan hun voorgangers op de markt. Ze laten zich eenvoudig verwerken in het plafond en zijn makkelijk te onderhouden. Bovendien werken ze haast geruisloos. Rustig je magazine lezen, terwijl de ventilatie zijn werk doet? Dat went snel! Maar ook als je bezoek hebt, is een optimale luchtkwaliteit gegarandeerd. De ComfoAir Flex zuigt genoeg vervuilde lucht af, zodat jij en je vrienden optimaal genieten van een aangenaam binnenklimaat.

Energiezuinig, compact systeem

De ComfoAir Flex plafond ventilatie-unit is speciaal ontworpen voor kleine woningen en appartementen, waar de ruimte doorgaans beperkt is. Met dit compacte toestel kan je dan ook makkelijk ruimte besparen. De ComfoAir Flex is verkrijgbaar in twee versies met een ventilatievermogen tot 250 m3/h en 350 m3/h bij een externe druk van 200 Pa. Beide voldoen aan de huidige en toekomstige Europese energienormen en hebben een A+ energieklasse.

Gemakkelijk te gebruiken, ook vanop afstand

Voor extra gebruiksgemak koppel je je toestel snel en eenvoudig aan de Zehnder ComfoControl App. Zo bestuur je makkelijk je ventilatiesysteem via je smartphone. Met enkele clicks stel je temperatuurprofielen en tijdprogramma’s in. Bovendien kan je je ventilatiesysteem vanop afstand regelen en aan je specifieke noden aanpassen. Een reis gepland? Dan kan je de afwezigheidsstand aanzetten voor een lager energieverbruik. Tijdens een feestje activeer je dan weer de booststand voor optimale prestaties. Comfort op maat: check!

Wil jij altijd zeker zijn van een optimale luchtkwaliteit in huis? Met de Zehnder ComfoAir Flex 250 en 350 ventileer je zuinig en efficiënt, zonder warmteverlies. Comfortabel en volgens de EPB-regelgeving! Ontdek ComfoAir Flex en neem contact op met een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan