Ventilatie in een passiefhuis: de mogelijkheden

Wie bouwplannen heeft, kiest almaar vaker voor een passiefhuis. En dat is, gezien de huidige energieprijzen, helemaal niet zo verwonderlijk. Een passiefwoning bouwen levert je heel wat voordelen op, al zijn er ook enkele belangrijke aandachtspunten. Zo kies je bijvoorbeeld maar beter niet het eerste het beste ventilatiesysteem. Lees hier welk ventilatiesysteem aangewezen is in een passiefhuis.

Welk ventilatiesysteem is geschikt voor een passiefhuis?

Een passiefwoning is een perfect geïsoleerde woning. Koudebruggen zijn onbestaande, zodat warmte op geen enkele manier verloren gaat. Leuk voor je portemonnee, maar minder voor je gezondheid: in een uitstekend geïsoleerde, luchtdichte woning volstaat af en toe je ramen openzetten niet om de ruimte voldoende te verluchten. Om te allen tijde van een gezond binnenklimaat te genieten, is een ventilatiesysteem D installeren cruciaal.


 

Voordelen van ventilatiesysteem D

Een ventilatiesysteem van het type D wordt ook balansventilatie of ventilatie met warmteterugwinning genoemd. Het is een mechanische manier van ventileren waarbij zuivere lucht naar binnen wordt gezogen en gebruikte lucht naar buiten wordt geblazen. Voor de gebruikte lucht de woning verlaat, recupereert een warmtewisselaar de warmte en geeft hij die weer af aan de lucht die binnenkomt. In de zomer zorgt een bypass voor het omgekeerde effect en kun je een ventilatiesysteem dus gebruiken als airconditioning. Bijkomende troef: een ventilatiesysteem D maakt bijzonder weinig lawaai. 

In samenwerking met VASCO

Meer nieuws van VASCO

Decentrale ventilatie - Een flexibele oplossing voor optimale luchtkwaliteit binnenshuis

Je bent aan het renoveren en zoekt een oplossing om je huis gezond en energiezuinig te ventileren

Nieuwe Aluminium designradiator

Tien jaar geleden zette VASCO met de aluminium designradiator 'Bryce' een mijlpaal in de verwarmi

Nieuwe Aluminium designradiator

Tien jaar geleden zette VASCO met de aluminium designradiator 'Bryce' een mijlpaal in de verwarmi

Elektrische badkamerradiatoren met geïntegreerde blower zijn Belgische primeur

Met Blower lanceert VASCO een duurzame innovatie om snel én slim elektrisch te verwarmen.

GRATIS Nieuwsbrief