Ventilatie in een passiefhuis: de mogelijkheden

Wie bouwplannen heeft, kiest almaar vaker voor een passiefhuis. En dat is, gezien de huidige energieprijzen, helemaal niet zo verwonderlijk. Een passiefwoning bouwen levert je heel wat voordelen op, al zijn er ook enkele belangrijke aandachtspunten. Zo kies je bijvoorbeeld maar beter niet het eerste het beste ventilatiesysteem. Lees hier welk ventilatiesysteem aangewezen is in een passiefhuis.

Welk ventilatiesysteem is geschikt voor een passiefhuis?

Een passiefwoning is een perfect geïsoleerde woning. Koudebruggen zijn onbestaande, zodat warmte op geen enkele manier verloren gaat. Leuk voor je portemonnee, maar minder voor je gezondheid: in een uitstekend geïsoleerde, luchtdichte woning volstaat af en toe je ramen openzetten niet om de ruimte voldoende te verluchten. Om te allen tijde van een gezond binnenklimaat te genieten, is een ventilatiesysteem D installeren cruciaal.


 

Voordelen van ventilatiesysteem D

Een ventilatiesysteem van het type D wordt ook balansventilatie of ventilatie met warmteterugwinning genoemd. Het is een mechanische manier van ventileren waarbij zuivere lucht naar binnen wordt gezogen en gebruikte lucht naar buiten wordt geblazen. Voor de gebruikte lucht de woning verlaat, recupereert een warmtewisselaar de warmte en geeft hij die weer af aan de lucht die binnenkomt. In de zomer zorgt een bypass voor het omgekeerde effect en kun je een ventilatiesysteem dus gebruiken als airconditioning. Bijkomende troef: een ventilatiesysteem D maakt bijzonder weinig lawaai. 

In samenwerking met VASCO

Meer nieuws van VASCO

Niva Bath, de perfecte combinatie van design en functionaliteit

Vasco breekt met trend om radiator zo dicht mogelijk tegen wand te plaatsen

Vasco koelt en warmt met elk seizoen mee

Elk seizoen in een handomdraai de ideale temperatuur in je slaapkamer?

Vasco Climate Control: energie-efficiënte aansturing van volledige binnenklimaat

Met de Climate Control-app van Vasco regelt de consument het binnenklimaat van zijn woning in een

Decentrale ventilatie - Een flexibele oplossing voor optimale luchtkwaliteit binnenshuis

Je bent aan het renoveren en zoekt een oplossing om je huis gezond en energiezuinig te ventileren

GRATIS Nieuwsbrief