Zelf je ventilatiesysteem C+ plaatsen? Maak kennis met Renson Healthbox 3.0

23/04/2024

Ga je bouwen of verbouwen, dan kun je tegenwoordig niet om ventilatie heen. Dankzij een ventilatiesysteem in je huis of appartement geniet je van verse lucht en voorkom je vochtproblemen. Zoek je een ventilatiesysteem C+ dat je makkelijk zelf kunt plaatsen, eventueel  met ondersteuning? Kom meer te weten van Renson Healthbox 3.0 en ga aan de slag. 

Het geschikte ventilatiesysteem

Wil je zelf je ventilatie plaatsen maar heb je geen idee welk ventilatiesysteem je moet kiezen? Tip: laat een gratis ventilatiestudie voor je uitwerken. Naast een voorstel op maat ontvang je van de Solyd-specialisten een legplan mét gedetailleerde materiaallijst voor jouw DIY-project. Bovendien kun je rekenen op ondersteuning als je vastloopt.

Ventilatiesysteem C+

Een centraal ventilatiesysteem C+ is een vraaggestuurd ventilatiesysteem C. Dat betekent dat de ventilatie enkel werkt wanneer het nodig is.

Een ventilatie-unit wordt gecombineerd met raamroosters. In de droge ruimtes wordt via raamroosters verse lucht op een natuurlijke manier aangevoerd. In de vochtige ruimtes (badkamer, wasruimte, keuken) wordt op hun beurt vervuilde lucht via luchtkanalen aangezogen en afgevoerd via dak- of muurdoorvoeren.

Het grote voordeel van een ventilatiesysteem C+ is dat de investeringskosten lager zijn dan een systeem D of D+. Bovendien zijn er enkel kanalen nodig voor de afvoer van de lucht, en neemt het minder ruimte in. Ideaal voor renovatie.

Doe de ventilatiestudie op maat en kom te weten of je een ventilatiesysteem C+ nodig hebt.

DIY ventilatiesysteem: Renson Healthbox 3.0

Is een ventilatiesysteem C+ ideaal voor jou? En wil je hem zelf plaatsen? Dan is de Renson Healthbox 3.0 vast wat voor jou. Deze kan zowel in een verbouwing als een nieuwbouw geplaatst worden. De unit is zeer compact en heeft een elegant design. Bovendien kan je hiermee tot wel 11 ruimtes ventileren. Met een app op de smartphone check je makkelijk de luchtkwaliteit.

Twee uitvoeringen

Dit ventilatiesysteem C+ van Renson bestaat in twee uitvoeringen: Renson Healthbox 3.0 en Renson Healthbox 3.0 Smartzone. De uitvoering met Smartzone kan als extra optie detecteren wanneer er iemand zich in een ruimte bevindt en er dus meer geventileerd moet worden. Ben je op zoek naar een van deze ventilatiesystemen? Hier koop je ze voordelig online.

Zelf je ventilatiesysteem C+ plaatsen

Je kunt je Renson Healthbox ventilatiesysteem zelf plaatsen en zo besparen op je (ver)bouwbudget. Zelfs met weinig tot geen technische voorkennis.

Heb je hulp nodig bij je klus? Reken op de ondersteuning van de Solyd-vakmannen. Zo kun je er bij je aankoop terecht voor: het opstellen van je materiaallijst, het maken van een ventilatievoorontwerp, de plaatsing van het ventilatiesysteem, de inregeling van het ventilatiesysteem en het maken van het ventilatieprestatieverslagOntdek de zelfbouwformule voor dit ventilatiesysteem C+.

Op zoek naar een ander type ventilatiesysteem dat je zelf wil installeren? Of wil je isolatieelektriciteitverwarmingsanitair of airco,… plaatsen? Ontdek alle Solyd-zelfbouwformules waarvoor je ook kunt rekenen op de hulp van de Solyd-specialisten. 

In samenwerking met Solyd

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.