Ventilatiesysteem D+ van Renson: ontdek alle voordelen en bespaar door het zelf te plaatsen

Ventilatiesystemen zijn tegenwoordig niet alleen onmisbaar, ze zijn ook verplicht in elke nieuwe woning. Want ventilatiesystemen zijn van groot belang voor een aangenaam binnenklimaat en het vermijden van vochtproblemen. Een voorbeeld van zo’n systeem is het ventilatiesysteem D+ van Renson. De Solyd-specialisten leggen je hieronder uit welke voordelen dit ventilatiesysteem D+ biedt.
Wat is een ventilatiesysteem D+?
Bij een ventilatiesysteem D+ is zowel de toevoer van verse lucht als de afvoer van vervuilde lucht compleet mechanisch. Zo wordt er bij een ventilatiesysteem D+ geen gebruik gemaakt van roosters boven de ramen of deuren, maar wel van een ingebouwd netwerk van kanalen zoals de Renson Easyflex luchtkanalen.
Een ventilatiesysteem D+ onderscheidt zich van een ventilatiesysteem D omdat het vraaggestuurd werkt. Dit wil zeggen dat een ventilatiesysteem D+ van Renson de luchtkwaliteit voortdurend monitort en bijstuurt wanneer nodig. Op die manier is een ventilatiesysteem D+ slimmer en werkt het ook energiezuiniger.
Waarom Renson Endura Delta?
Een voorbeeld van zo’n ventilatiesysteem D+ is de Renson Endura Delta. Dit is een vraaggestuurd ventilatiesysteem voor balansventilatie. Dankzij zijn innovatieve karakter biedt de Renson Endura Delta veel voordelen. Zo beschikt dit type ventilatiesysteem over een ingebouwde warmtewisselaar, waar aan- en afgevoerde lucht elkaar kruisen. De warmte van de afgevoerde lucht zal tot 89% worden overgedragen op de aangevoerde lucht. Op die manier wordt het warmteverlies tot het minimum beperkt.
Verder filtert de Renson Endura Delta de aangevoerde lucht. Zo hebben pollen, stuifmeel en stof geen kans om je woning binnen te komen en krijg je de meest schone en verse lucht. Dankzij de slimme sturingen in dit ventilatiesysteem controleert het ook voortdurend op CO2, vocht en geuren. Wanneer één of meerdere van deze componenten worden waargenomen, zal het extra ventileren. Op die manier ventileert het enkel wanneer nodig en werkt het uiterst energiezuinig. Ten slotte is de Renson Endura Delta zeer flexibel, heeft het een uiterst stille werking en is het vlot te installeren.
Zelfbouw ventilatiesysteem D+
Wil je je Renson Endura Delta ventilatiesysteem D+ graag zelf installeren? Dat kan! Vraag nu je gratis ventilatiestudie aan via Solyd. Zo’n ventilatiestudie bevat zowel een legplan als een materiaallijst. Eens je die documenten in je bezit hebt, kan je jouw ventilatiesysteem eenvoudig zelf installeren. Hieronder vind je een kort stappenplan.
Beginnen doe je met het boren van de doorvoeren. Het is belangrijk deze stap als eerste uit te voeren omdat je bij een ventilatiesysteem D+ de ventilatiekanalen gaat inbouwen in de vloer of wegwerken in een vals plafond of valse wand. Op basis van het legplan weet je waar de nodige gaten geboord moeten worden.
Nu alle gaten geboord zijn, kan je de ventilatie-unit ophangen en installeren. Ook hier is het legplan van groot belang omdat hierop staat waar de unit geplaatst moet worden. Voor een vlotte en veilige bevestiging volg je best de instructies van de leverancier.
Eens de Renson Endura Delta is opgehangen, is het tijd om de ventilatiekanalen te plaatsen. Je begint met de buitenleidingen voor de luchtafvoer en luchtaanvoer en werkt richting de ventilatie-unit. Gebruik hierbij geïsoleerde buizen om zo het geluid van de aanvoer en afvoer te dempen. Bevestig deze buizen aan het plafond met beugels en verbind de leidingen met de ventilatie-unit.
Nu de buitenleidingen zijn aangesloten, starten we met de binnenleidingen. De binnenleidingen hebben als functie de lucht aan- en af te voeren naar de verschillende kamers in je woning.
Heb je minder ruimte voor je ventilatiekanalen? Dan heb je ook de mogelijkheid om instortkanalen te gebruiken. Deze nemen minder plaats in en zijn zo eenvoudiger weg te werken in de vloer. Een voorbeeld van zo’n instortkanaal is de Renson Easyflex.
Het Renson Easyflex luchtkanaal biedt tal van voordelen dankzij het innovatieve design. Zo bevat dit luchtkanaal een flexibel segment, waardoor je eenvoudig bochten kan maken. Bovendien hebben deze ventilatiekanalen een beperkte hoogte, hierdoor kunnen ze makkelijk in de chape, beton of in een valse muur of plafond weggewerkt worden. Verder hebben de Renson ventilatiekanalen een grote sectie waardoor hoge luchtdebieten tegen een lage snelheid getransporteerd kunnen worden. Op die manier hebben ze een optimale maar stille werking. Ten slotte bestaan de Renson Easyflex kanalen uit een gladde binnenwand met antistatische en antibacteriële additieven. Zo worden stofophopingen en bacteriehaarden vermeden.
Als laatste stap maak je de verbinding met de verschillende kamers door de kanalen af te takken. Bij de instortkanalen is het handig om een collector of verdeelkast te gebruiken. Dit doe je zowel voor de aanvoer- als afvoerleidingen.
Met de hulp van de Solyd-specialisten plaats je zelf je ventilatiesysteem D+ van Renson, waardoor je stevig bespaart. Ontdek hoe het werkt en verken het gamma ventilatiesystemen in de webshop van Solyd. Graag wat informatie over je ventilatiesysteem D+? Neem dan gerust contact op of vraag een gratis ventilatiestudie op maat.
Hoe verloopt een zelfbouwproject met begeleiding? Vraag hier je gratis infogids aan en ontdek de zelfbouwformule van Solyd.