Natuurlijk ventileren: dit kiepdakraam laat enkel frisse lucht binnen

Gepubliceerd op 16 August 2021
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam
Skylux kiepdakraam

Een dakraam opzetten om een ruimte te verluchten hoeft geen uitnodiging te zijn voor insecten. Maak kennis met een onderhoudsvriendelijk dakraam waarmee je dag in dag uit ventileert, frisse lucht binnenlaat en al de rest buitenhoudt. De plaatsing gaat snel, zonder kappen of breken. Ontdek alle voordelen in dit artikel en bekijk het introductiefilmpje.

Ventileren voor een gezond binnenklimaat  

Je weet vast dat je je woning goed moet verluchten en ventileren. Zo vermijd je dat CO2, vocht en schadelijke stoffen zich opstapelen in huis. Bijgevolg krijg je minder gauw last van klachten die te wijten zijn aan ongezonde binnenlucht, zoals hoofdpijn, allergieën en astma. Goed verluchten doe je door de (dak)vensters open te zetten en de deuren te openen. Door twee tot drie keer per dag 5 tot 10 minuten je woning te verluchten, laat je volop frisse, gezonde lucht binnen. Een verademing! Ontdek oplossingen voor natuurlijke ventilatie en meer daglicht in huis.

Een dakraam zorgt voor frisse lucht en natuurlijk daglicht

Door je zolder te voorzien van een of meerdere dakramen, kun je ook deze ruimte makkelijk en snel verluchten. In een moeite breng je meer daglicht naar binnen en lijkt de ruimte groter. Je zolder wordt zo een volwaardige leefruimte die je kan gebruiken als slaapkamer, bureau of hobbykamer. Kies je voor een innovatief Skylux-kiepdakraam, dan biedt je dakraam enkel voordelen. Het laat niks binnen, behalve frisse lucht. Je mag dit dakraam zelfs het hele jaar door openlaten. Vraag hier je gratis brochure aan en laat je inspireren.

Hoe werkt het kiepdakraam?

Terwijl een klassiek wentelraam roteert rond zijn as, werkt het kiepdakraam van Skylux met kiepstanden zoals een gewoon raam in een rechte muur. Dankzij het revolutionaire scharnier draai je het dakraam vanuit kiepstand in één vlotte beweging verder door, tot de buitenkant naar binnen gekeerd staat. Net een dakkapel! Op die manier is het dakraam erg makkelijk schoon te maken. Maar veel poetswerk zal je niet hebben, want dankzij doorlopende oversteek van het glas kan vuil zich niet ophopen. Ook stof en regen worden altijd tegengehouden. Benieuwd? Bekijk de werking in dit filmpje.

Insecten, stof en vuil blijven buiten (ook als het raam in kiepstand staat!)

Als klassieke dakramen al een insectengaas hebben, zit het aan de binnenkant. Daarmee komen insecten dus nog altijd binnen als je je raam opendoet. Zodra je het doek omhoogtrekt, vliegen ze binnen. Bij het Skylux-kiepdakraam daarentegen zit het insectengaas aan de buitenkant. Het laat geen insecten binnen, zelfs niet als je het raam naar binnen kiept. Maar ook bladeren, regen, stof en pollen kunnen niet naar binnen. Het insectengaas is bovendien standaard inbegrepen, en kost je dus geen cent extra. Ontdek alle unieke voordelen van het Skylux-kiepdakraam.

Vervang je oude dakramen zonder kappen en breken

Sommigen noemen het Skylux-dakraam ook een renovatiedakraam. Hoe dat komt? Skylux-dakramen zijn beschikbaar in alle afmetingen van klassieke dakramen. Je laat je bestaande dakramen vlot vervangen door innovatieve kiepdakramen, terwijl je dak intact blijft. De plaatsing verloopt snel, zonder kappen of breken. Tip: laat de installatie van je dakraam over aan een erkende Skylux-installateur. Zo ben je zeker van een goed en duurzaam resultaat. Vind hier een Skylux-vakman in je buurt.

Wil je je oude dakraam vervangen door een voordelige, onderhoudsvriendelijke variant? Het Skylux-kiepdakraam is verkrijgbaar in alle maten en afmetingen van klassieke wenteldakramen. De plaatsing gebeurt snel, zonder kappen en breken. Vraag hier je gratis infobrochure aan. Nog vragen, of benieuwd naar een offerte op maat? Neem gerust contact op met Skylux.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan