Ventilatie in de badkamer: welke oplossing kiezen

08/12/2021

Na een hete douche of een lang bad maakt je badkamer je duidelijk hoe belangrijk het is om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. Zwarte stippen op het plafond of een aangedampte spiegel kunnen leiden tot schimmelvorming, afbladderende verf, vochtige muren, kwalijke geurtjes … Maar ook tot ernstige gezondheidsklachten. Laat het niet zover komen en leer hoe je een gezond binnenklimaat bekomt in je badkamer.

Slim ventileren: automatisch, net voldoende, nooit te veel

Een raam openen helpt helaas slechts tijdelijk. Heb je nieuwbouwplannen of denk je aan een grondige opknapbeurt voor de badkamer, dan ga je het best op zoek naar een duurzame oplossing om er ook na een stomende douche de binnenluchtkwaliteit perfect op peil te kunnen houden. Slim ventileren is dan de boodschap.

Het goede nieuws is dat je daar zelf niet hoeft van wakker te liggen. Een automatisch ventilatiesysteem doet dat voor jou op maat: net voldoende voor de best mogelijke binnenluchtkwaliteit per kamer, maar niet te veel om je energiefactuur niet de hoogte in te jagen. Hoe? Dankzij sensoren die 24/7 en per kamer het CO2-, vocht- en/of geurtjesniveau in de binnenlucht opmeten. Swingt één van deze de pan uit, dan schiet het ventilatiesysteem automatisch te hulp. In de badkamer doet het dat net zo lang tot de vochtige lucht vervangen is door verse buitenlucht. Vaarwel aandampende spiegel, schimmelvorming en vochtige muren!

Graag een gezond binnenklimaat in jouw woning? Vraag je gratis ventilatiegids aan en leer meer over de mogelijkheden.

Nieuwbouw of grondige renovatie? Alle ‘natte ruimtes’ onder controle

Een slim, centraal ventilatiesysteem zoals de Healthbox 3.0 van Renson verlost je van vervuilde binnenlucht in alle ‘natte ruimtes’ in huis. Meer nog: de Healthbox 3.0 weet automatisch dat die in de badkamer meer moet ventileren wanneer iemand doucht (en op dat moment niet per se in de keuken of wasplaats). Zo blijven vocht, CO2 en geurtjes in elke kamer in huis onder controle. Zonder het minste energieverlies. Benieuwd? Vraag je gratis infobrochure aan en vind een verdeler in je buurt.

Badkamerrenovatie

Is enkel je badkamer aan een opknapbeurt toe? Dan is een centraal ventilatiesysteem wellicht geen optie. Geen nood, want de Waves werkt op precies dezelfde, slimme manier voor de badkamer op zich. Ook hier hoef je zelf niets te doen: de Waves detecteert vocht, geurtjes en/of CO2 en onderneemt automatisch actie tot de luchtkwaliteit in de badkamer terug op peil is. Ontdek de decentrale ventilatieoplossing Renson Waves.

Meten is weten

Geen idee hoe het met de binnenluchtkwaliteit gesteld is? Nochtans is dat de eerste stap in de richting van de juiste (ventilatie)oplossing. Wat je onmogelijk zelf kan inschatten doet de Sense in jouw plaats. Aan de hand van een eenvoudige kleurcode (blauw is goed, oranje is bedenkelijk, rood is alarmerend) vertelt die jou waar in huis CO2, vocht en geurtjes problematische niveaus bereiken. Dit toestelletje vertelt je zelfs of ook temperatuur en lichtsterkte een gezond binnenklimaat in de weg staan. Ontdek de Renson Sense CO2-meter.

Tip: Benieuwd of jij wel gezond woont? Doe de test op www.renson.eu/doedetest.

Op Batibouw trekt Renson resoluut de kaart van de renovatie. Want gezond en comfortabel wonen is lang niet enkel voor nieuwbouw weggelegd. Kom de Healthbox 3.0, Waves of Sense ontdekken op stand 430 in Paleis 5, of surf naar www.renson.be voor een verdeler in je buurt.

In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.