Ontdek de snelste manier om de kwaliteit van de binnenlucht in huis te detecteren en te verbeteren

Gepubliceerd op 04 November 2020

Hoe kouder het buiten wordt, hoe meer tijd we samen binnenshuis doorbrengen. Hierdoor gaat de binnenluchtkwaliteit in een ruimte geleidelijk achteruit. Al zijn we daar niet altijd van bewust. Hoe weet je wanneer je moet verluchten?

Gezonde binnenlucht?

CO2 zit in de lucht die we uitademen. De hoeveelheid die hiervan aanwezig is in een ruimte, naast vocht en schadelijke stoffen, vertelt veel over de luchtkwaliteit. Helaas hebben we geen zesde zintuig om te detecteren wanneer er teveel CO2 in de lucht aanwezig is. Als je je al een lange tijd in een ruimte bevindt ruik je dit niet en zichtbaar is het al evenmin. In luchtdichte, goed geïsoleerde en niet geventileerde ruimtes kan het CO2-gehalte oplopen tot boven de 1200 ppm (parts per million). Dit is allesbehalve gezond als je weet dat de buitenlucht doorgaans 400 ppm CO2 bevat.

Meet wanneer je moet verluchten

Hoe weet je dat het tijd is om verluchten? Door het CO2-gehalte te meten! Met behulp van de Renson Sense, een slim meetapparaat, meet je objectief de luchtkwaliteit waaronder het CO2-gehalte. Aan de hand van de kleur die oplicht (blauw, oranje of groen), zie je in welke toestand de luchtkwaliteit zich bevindt en of je moet verluchten. Maar ook vocht en vluchtige organische stoffen zoals geuren, temperatuur, licht en geluid worden door deze tool gemonitord. Allemaal parameters die een rol spelen in een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ontdek meer over de nieuwe Renson Sense.

Verluchten werkt

De ramen en deuren open zetten is een goede reflex om je ruimtes te verluchten. Hierdoor laat je terug zuurstof in de ruimte en verbetert de binnenluchtkwaliteit. Een prioriteit in tijden van Covid-19 waarbij ventileren het risico om het virus via de lucht te verspreiden kan beperken. Maar wat als je in de winter de verwarming hebt opstaan? Dan is de ramen en deuren openzetten minder evident. Dan komt je slimme CO2-meter, die aangeeft dat het hoogtijd is om te ventileren, goed van pas. Zo vergeet je het zeker niet.

Oplossing op lange termijn

Het is handig om te weten wanneer binnenluchtkwaliteit beneden peil is, als je telkens manueel kunt ingrijpen wanneer het tijd is om te verluchten. Wil je meer comfort dan kun je gaan voor een oplossing op lange termijn. Smartzone ventilatie, een ventilatietoestel dat CO2 en andere schadelijke stoffen detecteert én automatisch ventileert, zorgt ervoor dat je kunt genieten van de best mogelijke binnenluchtkwaliteit en onbezorgd kunt verderdoen waarmee je bezig bent. Ontdek welk ventilatiesysteem het best bij jouw woonnoden past.

Zoek je een oplossing om de binnenlucht in je woning te verbeteren? Bestel Renson Sense om het CO2-gehalte in huis te meten of vind een verdeler in je buurt om je binnenklimaat met de gepaste oplossing te verbeteren.