Het C+ ventilatiesysteem anno 2018

Goed isoleren en luchtdicht bouwen helpt je energie besparen. Maar om de lucht binnenshuis tegelijk ook gezond te houden, kan je niet zonder een degelijk ventilatiesysteem. Immers – en daar staan we met z’n allen te weinig bij stil – de binnenluchtkwaliteit is er vaak tot 10 x slechter aan toe dan de kwaliteit van de buitenlucht.

Slimmer, stiller en energiezuiniger dan ooit

Liefst van al ventileer je natuurlijk zo energiezuinig mogelijk. Maar ben je ook op zoek naar een volautomatisch systeem waar je geen omkijken naar hebt? Dan ben je bij een vraaggestuurd C+ ventilatiesysteem aan het juiste adres. Er komt in dat geval net zoveel verse buitenlucht binnen via de Invisivent raamverluchtingen als nodig om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden. De centrale ventilatie-unit Healthbox 3.0 stemt het ventilatieniveau anderzijds volledig af op je leefpatroon en persoonlijke behoeften. De geïntegreerde CO2-, vocht en geurtjes-sensoren monitoren de kwaliteit van de binnenlucht 24/7. Zo wordt er enkel meer geventileerd waar en wanneer dat nodig is. Resultaat: een uiterst slimme, stille en energiezuinige manier van ventileren.

Invisivent Air & Comfort: nieuwe raamverluchtingen

Met de rechtstreekse toevoer van verse buitenlucht via verluchtingsroosters bovenop de ramen, ben je altijd zeker van voldoende verse lucht in huis. Zeker omdat de toevoer via de Renson Invisivent raamverluchtingen perfect afgestemd wordt op de gecontroleerde afvoer van de vervuilde lucht via Healthbox 3.0.

De smallere buitenopeningen van de nieuwe Invisivent Air & Comfort raamverluchtingen maken dat die subtiel geïntegreerd kunnen worden in het ontwerp van een woning en zorgen ook voor een hoger akoestisch comfort. Maar daar stopt het niet bij, want beide raamverluchtingen zijn nu standaard uitgerust met akoestisch dempend materiaal. De Invisivent Comfort heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want dankzij de zelfregelende klep met terugslagwerking – die dwarsventilatie voorkomt – zorgt die ook thermisch voor een hoger comfort.

Healthbox 3.0: een ventilatie-unit die over je waakt, én met je praat

Toevoer van verse lucht is één ding, maar uiteraard moet de vervuilde binnenlucht ook afgevoerd worden. In het C+ systeem van Renson neemt de nieuwe Healthbox 3.0 die taak voor z’n rekening. Dat je via de app de luchtkwaliteit in je woning zelf 24/7 kan opvolgen én kan zien hoe de ventilatie-unit daaraan bijdraagt, is handig meegenomen. Bovendien kan je dankzij de app kamerprofielen instellen en de historiek van je ventilatiesysteem en de binnenluchtkwaliteit oproepen. Zo ben je elke dag zeker van de best mogelijke luchtkwaliteit in huis.

Healthbox 3.0: tijdswinst, installatiegemak en een overzichtelijke opvolging voor de installateur

Healthbox 3.0 denkt niet alleen aan de bewoners, ook voor de installateur betekent deze ventilatie-unit een nieuwe stap voorwaarts: De installatie-app met overzichtelijk stappenplan maakt installatie en fijnregeling voor installateurs nog gemakkelijker en synchroniseert elke installatie na kalibratie met de ‘Lio webportal’. Via dat online platform kunnen zij al hun installaties overzichtelijk beheren en opvolgen. App en webportal samen leveren installateurs dan ook heel wat tijdswinst op

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Renson lanceert online ‘Screen Selector’ doekconfigurator

Overtuigd van de efficiëntie van buitendoekzonwering om hoog oplopende temperaturen in huis te vo

Renson Endura Delta krijgt ‘Passive House’ certificaat

Met het ‘Passive House’ certificaat op zak is de Endura Delta balansventilatie-unit van Renson kl

Hoe een kleine stadstuin een waar paradijs wordt

Tuinaankleding, terrasoverkappingen, designmeubelen voor outdoor, dat is toch vooral iets voor me

Renson Endura Delta: het vraaggestuurde D+ ventilatiesysteem met app-bediening

Met de Endura Delta pakt Renson uit met een balansventilatie-unit die qua vraagsturing een stuk v

GRATIS Nieuwsbrief