Een fris hoofd begint bij verse lucht

Wat hebben je kantoor, je huis en de klas van je kinderen gemeenschappelijk? De binnenluchtkwaliteit laat er vaak te wensen over. Met minder concentratie, sufheid, hoofdpijn, luchtweginfecties, en zo meer als gevolg. Helaas is het kwaad dan al geschied en dus is het in goed geïsoleerde gebouwen belangrijker dan ooit dat het juiste ventilatiesysteem op elk moment van de dag voor verse binnenlucht zorgt. Goed nieuws, trouwens, want dat kan op een slimme manier, perfect op maat van de wisselende noden binnenshuis.

Aan het einde van de schooldag is het zuurstofpeil in de meeste klaslokalen bedroevend laag. Leerlingen zijn niet meer geconcentreerd, krijgen hoofdpijn of voelen zich zelfs wat slaperig. Het is een veelzeggend voorbeeld van de meerwaarde van een slim ventilatiesysteem.

Zo’n installatie ververst de binnenlucht namelijk volgens de actuele noden. Volledig automatisch bovendien. De luchtkwaliteit wordt voortdurend gemonitord, en van zodra die te wensen overlaat, schiet het ventilatiesysteem in actie. Dat is geen overbodige luxe als je weet dat de lucht binnenshuis vaak vijf keer slechter is dan die buiten.

Out with the old, in with the new

C+, D+ of Waves: soms zie je door de bomen het bos van de ventilatiesystemen niet meer. Het basisprincipe is nochtans altijd hetzelfde: de ‘vervuilde lucht’ – met CO2, vocht, geurtjes en andere schadelijke stoffen – wordt afgevoerd door de ventilatie-unit. Tegelijk komt verse, gezonde lucht binnen via raamverluchtingen of roosters. En dat op elk moment van de dag en nacht.

Hoeveel elke ruimte geventileerd moet worden, verandert door bepaalde activiteiten en het aantal aanwezigen. Een slim, vraaggestuurd systeem neemt dat volautomatisch voor zijn rekening. Daarvoor is het uitgerust met detectoren die de kwaliteit van de binnenlucht dag en nacht monitoren. Na de installatie hoef jij je daarover dus geen zorgen te maken. Alles wordt voor jou geregeld, zodat je automatisch op elk moment van de dag de best mogelijke binnenlucht ademt.

Vanop de schoolbanken

Vooral waar veel personen langere tijd samen zitten in een gesloten ruimte, laat de luchtkwaliteit vaak te wensen over. Een klaslokaal is een typevoorbeeld. Daarom zet Renson scholen centraal. Met een modern meetsysteem en slimme ventilatie halen we de productiviteit en de focus van de leerlingen naar boven.

Wil je perfect kunnen begrijpen waarom slim ventileren de beste oplossing is voor gezonde lucht in huis? Download dan het  eenvoudig te begrijpen boekje ‘hoe slim ventileren in 10 stappen’.

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Terrasje doen in het water, voldoende beschut voor de zon

In Bierbeek kan Johan Ons (ONS Tuinarchitectuur) fier terugblikken op een uniek project.

Krijg een antwoord op je zonweringvragen

Het is vaak puffen tijdens de warme zomerdagen. Zonwering komt daarom goed van pas.

Verleng je zomer met een terrasoverkapping

De tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En als het zonnetje schijnt, lijkt die tijd nog sneller t

Zonwering aan de binnen- of buitenkant plaatsen?

Wil je voorkomen dat je woning een sauna wordt tijdens de volgende hittegolf?

GRATIS Nieuwsbrief