Duco pakt uit met nieuw, compact ventilatiesysteem D voor projectbouw. Te ontdekken op Batibouw!

De DucoBox Energy Premium heeft er een klein broertje bij gekregen: de DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag je letterlijk nemen. Het is een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmterecuperatie de uitgelezen oplossing binnen projectbouw. Ontdek deze nieuwigheid in Paleis 12 op Batibouw.

Ontzorgt de installateur

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Het resultaat: een gunstige energiefactuur. Dit ventilatiesysteem is met andere woorden zeker interessant voor de eindgebruiker. Maar ontzorgt ook de installateur maximaal. En dat om verschillende redenen. 

 

Uitzonderlijk rendement

Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Ook zijn alle bestaande Duco-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel met de nieuwe ventilatie-unit door het modulaire principe.

 

Verbinding met domotica

De DucoBox Energy Comfort is uitbreidbaar met een Communication Print, en net daarom future proof. Op dat moment is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd. En zijn koppelingen richting domoticasystemen via ModBus of ethernet mogelijk.

 

Lichtgewicht met automatische inregeling

Dit lichtgewicht weegt slechts 21 kg. Of hoe iemand dit perfect alleen monteren kan. Bijkomend zorgt de automatische inregeling voor een snelle installatie van het toestel. En dat door de drukmeting via interne sensoren. Gevolg? Een tijdswinst van 50 % voor de installateur.

 

Kopieerfunctie voor seriematige bouw

Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En opnieuw vertaalt zich dat in tijdswinst voor de installateur.

 

Fysische ingrepen? Niet nodig

De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass. De softwarematige uitwisselbaarbaarheid maakt van dit laagdrempelige systeem D een zeer eenvoudig te bestellen product voor de installateur (1 referentienummer).

 

Kom langs op Batibouw

Batibouw is de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de DucoBox Energy Comfort als uitbreiding binnen ventilatiesystemen met warmterecuperatie. De oplossing voor appartementen en compacte woningbouw.

 

Bezoek Paleis 12 op Batibouw en stop zeker bij stand 500 om de DucoBox Energy Comfort te spotten. Krijg een voorsmaakje met deze video.

In samenwerking met Duco Ventilation & Sun Control

Meer nieuws van Duco Ventilation & Sun Control

Ventilatie & EPB: gratis webinar op 21/10!

De EPB-wetgeving wordt alsmaar strenger.

Inspirerende case: intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw DCM

In het nieuwe energiezuinige hoofdkantoor van De Ceuster Meststoffen (DCM) in Grobbendonk vind je

Gezond binnenklimaat een koud kunstje met dit ventilatiesysteem

Eén ding is zeker: een gezond binnenklimaat creëren is belangrijk.

BEN-wonen met natuurlijke ventilatie: droom of realiteit?

Vanaf 2020 wordt E35 de norm, vanaf 2021 zijn ‘BEN-woningen’ dat met een E-peil van 30 de norm.

GRATIS Nieuwsbrief