Duco draagt steentje bij aan opvallende make-over KBC Datacenter

Mechelen heeft er een frappant renovatiegebouw bij. Het KBC Datacenter kreeg een heuse make-over, zowel vanbinnen als vanbuiten.  De constructie moest niet alleen even veilig zijn als voorheen, maar hoorde ook onderdak te verlenen aan extra personeel. Daarbij is duidelijk dat een werkomgeving met een aangename binnentemperatuur onontbeerlijk was. Onder andere daarvoor kwam Duco in beeld met architecturale schuifpanelen (DucoSlide), aangevuld met strakke gevelbekleding (DucoWall Solid). Het eindresultaat? Een strak gevelbeeld met een hoge architecturale meerwaarde!

Luchtdicht bouwen en dikke isolatiepakketten zijn maar enkele van de bouwkenmerken anno 2018. Tegenwoordig is het niet meer de vraag hoe je warmte vasthoudt in een gebouw, maar wel hoe je oververhitting kunt voorkomen. Buitenzonwering is daarbij een cruciale factor. Externe zonweringsystemen houden immers op een natuurlijke en energiezuinige manier de opwarming van gebouwen tegen en verlagen zo de koellast tot 30%.

Het welbevinden van de werknemers stond voorop in dit project. Daarom was het eveneens zaak om de hitte zoveel mogelijk buiten te houden in het KBC Datacenter. Vertrekkend vanuit die visie werd doelbewust gekozen voor de DucoSlide schuifpanelen van het West-Vlaamse bedrijf. 

DucoSlide schuifpanelen

Het 7.400 m² gerenoveerde bouwwerk is uitgerust met DucoSlide SlimFrame, een extern zonweringsysteem met aluminium schuifpanelen dat garant staat voor een thermisch comfort. De aluminium schuifpanelen geven het gevelbeeld niet enkel een unieke, architecturale toets, maar ze zorgen eveneens voor een afscherming van de zonnestralen. Duco heeft een compleet gamma aan mogelijke lamellen voor hun DucoSlide schuifpanelen. Voor het KBC Datacenter werd bewust voor  het minimalistisch SlimFrame kaderprofiel gekozen.

Architecturale meerwaarde

Naast DucoSlide schuifpanelen werd ook een esthetische gevelbekleding voorzien met het DucoWall Solid W 50Z lamellenwandsysteem. De ‘stapelbare’ lamellen zorgen om te beginnen voor een unieke stevigheid en snelle montage. Bovendien zijn deze hufterproof of met andere woorden vandalismeveilig. De “Z”-vormige lamel zorgt als laatste voor een strak en uniform gevelbeeld. Dat zijn vier vliegen in één klap!

 

 

In samenwerking met Duco Ventilation & Sun Control

Meer nieuws van Duco Ventilation & Sun Control

Inspirerende case: intelligente buitenzonwering voor energiezuinig kantoorgebouw DCM

In het nieuwe energiezuinige hoofdkantoor van De Ceuster Meststoffen (DCM) in Grobbendonk vind je

Gezond binnenklimaat een koud kunstje met dit ventilatiesysteem

Eén ding is zeker: een gezond binnenklimaat creëren is belangrijk.

BEN-wonen met natuurlijke ventilatie: droom of realiteit?

Vanaf 2020 wordt E35 de norm, vanaf 2021 zijn ‘BEN-woningen’ dat met een E-peil van 30 de norm.

Hoe deze BEN-woning voldoet aan de strenge E-peil eisen

Bijna-energieneutrale woningen worden de heersende norm.

GRATIS Nieuwsbrief