Ventileren op maat van je woning

Mensen die streven naar  een goed geïsoleerde, luchtdichte en energiezuinige woning, kiezen best voor een systeem D. Reeds bij het ontwerp van je woning hou je hiermee best rekening. Galva kanalen, ronde flexibele PE kanalen, ovale HDPE kanalen; afhankelijk van jouw woning bekijken we welk kanalensysteem en welke ventilatie unit er voor jou het interessantste is.

Elk project is verschillend.  Iedere woning is anders, iedere bouwheer is anders.  

Spiraalkokers hebben een  grotere diameter van  buis, waardoor er veel lucht kan verplaatst worden zonder dat de ventilator veel toeren hoeft te maken. Luchttechnisch gezien presteren deze ventilatiekanalen dus zeer goed. 

Anderzijds zijn er veel hulpstukken en bochten nodig en worden bij het gebruik van spiraalkokers meestal meerdere aftakkingen op één buis gemaakt. Hierdoor kan het probleem van ‘overspraak tussen de ruimtes’ zich gaan voordoen. Ook kunnen andere geluidsvibraties ontstaan. Om geluidoverlast zoveel mogelijk tegen te gaan, zijn geluidsdempers nodig die vlak achter de motor en bij de ventilatie-ventielen gemonteerd worden.

  • Door de grote diameter zijn ronde ventilatiebuizen lastig weg te werken.
  • Bij meerdere aftakkingen zal er bij het eerste ventiel, dat zich het dichtst bij de motor bevindt meer lawaai ontstaan dan bij het laatste ventiel.

De ronde of ovale flexibele buizen hebben een diameter van 50 tot 90 mm en worden onderling met elkaar verboden via een verdeeldoos. Vanaf de verdeeldoos lopen dan een groot aantal leidingen naar de verschillende vertrekken in de woning. Hoe kleiner de diameter van de buis, hoe groter het aantal luchtkanalen dat toegepast moet worden. Hierbij wordt er ‘van punt tot punt’ gewerkt en heeft elk vertrek zijn eigen ventilatiebuis.

  • Er is geen overspraak tussen de vertrekken (ieder vertrekt heeft eigen kanaal) en minder geluidoverlast (kanalen transporteren geen geluidstrillingen die door het systeem zelf veroorzaakt worden)
  • Het HB+ en Vasco Easyflow kanalensysteem werken met een centrale instelling in de luchtverdeelkasten voor de inregeling per ruimte.

 

In samenwerking met Dierickx Ventilatie bvba

Meer nieuws van Dierickx Ventilatie bvba

Houtkachelgeur in huis door je ventilatie? Zo raak je ervan af!

Winter is coming ... Bij heel wat gezinnen gaat de houtkachel aan. Gezellig!

Ventilatiesysteem Uniflexplus+ sneller ingeregeld dankzij nieuw ventiel

Meer akoestisch comfort, een strak design en een snelle inregelprocedure.

GRATIS Nieuwsbrief